Stilul asiatic traditional intr-o gradina

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Intr-un cadru urban, modern, proprietarii acestei locuinte au decis sa-si amenajeze o gradina in stil asiatic.

Au optat pentru aceasta abordare peisagistica pentru ca este bogata in vegetatie si elemente decorative naturale, iar odata finalizata amenajarea exterioara rezultatul este unul pretios, incontestabil, deosebit.

Chiar daca necesita un efort suplimentar din partea beneficiarului pentru a crea aceasta atmosfera, pentru a introduce intr-un spatiu limitat elemente de factura orientala, precum pietre masive de rau, porti inalte din lemn, bambusi si artari, gradina asiatica reprezina o buna modalitate de a pune in evidenta si locuinta, nu numai zona exterioara.

Altfel spus, nu orice suprafata se preteaza unui astfel de decor, aveti nevoie de un spatiu generos, iar daca terenul este neregulat cu atat mai bine, pentru ca veti obtine mai usor liniile curbe, serpuite, veti putea amenaja movile imbracate in vegetatie luxurianta si veti putea construi mici podete din lemn.

Astfel, in amenajarea pe care v-o prezentam influenta orientala se simte, se observa la tot pasul. Cum era de asteptat, pietrele, ghivecele in nuante rosiatice si raurile artificiale, inserate in acest decor natural superb, nu aveau cum sa lipseasca.

Un alt element specific acestui stil este gardul natural care delimiteaza cele doua zone oferind intimitate si o sursa de prospetime permanenta.

Prezenta plantelor specifice denota de asemenea si faptul ca proprietarii cunosc traditia asiatica, pentru ca acestea nu au doar rol decorativ, ele au si o puternica semnificatie, mai exact simbolizeaza puritate si forta in viata.

Sursa: www.casamea.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare - Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.