Yandex.Metrica

Statul vrea sa transforme cateva conace boieresti in hoteluri. Vezi galerie foto!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

O serie de conace si-ar putea recupera din gloria de altadata, datorita unei initiative a ministrului Culturii, Daniel Barbu. Ministrul vrea sa infiinteze o societate care se va ocupa, printre altele, cu amenajarea si administrarea unor spatii de cazare in interiorul acestor monumente istorice.

“Sunt monumente istorice care in momentul de fata sunt hoteluri, cum este Castelul de la Cetatea de Balta, care este proprietate privata, si, daca este restaurant asa cum trebuie, poate primi inclusiv aceasta destinatie legata de industria turistica. Este o traditie foarte solida in Spania, cu ceea ce se numeste Paradores.

In Marea Britanie, National Heritage Found a transformat multe castele in centre de evenimente, (…) avand grija sa fie prezervata calitatea monumentului, cu toata rigoarea. Dar monumentul trebuie sa fie viu, sa traiasca. Speram sa facem si noi intr-o zi (acest lucru, n.r.). Vor trece multi ani pana sa ducem monumentele in aceasta conditie, dar am creat un cadru normativ care sa permita aceasta posibilitate in viitor”, a declarat ministrul Culturii, Daniel Barbu, pentru Mediafax.

Ministrul a mentionat ca firma pe care isi doreste sa o infiinteze, Administratia Monumentelor Istorice si a Siturilor Arheologice, va realiza lucrari de reabilitare si de punere in valoare a monumentelor istorice si va putea desfasura si activitati de cazare si masa in spatiile pe care le are in administrare.

Printre monumentele istorice vizate de planurile lui Daniel Barbu se numara Conacul Rosetti Bals, din judetul Vaslui, doua castele care au apartinut fostului premier al Romaniei, politicianul Alexandru Marghiloman, dar si castelul Bethlen, din judetul Mures.


Sursa: Business24

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca si oferta crescanda de afaceri la cheie

Conform opiniilor agentului imobiliar Catalin Priscornita, cererea pentru afacerile la cheie a crescut considerabil de mult pe piata clujeana, cei interesati de astfel de business-uri fiind dispusi sa tolereze riscurile aferente preluarii unui „brand problematic” din ratiuni exclusiv financiare. Cu alte cuvinte, o afacere la cheie necesita fonduri monetare simtitor mai mici decat o afacere completamente noua. Piata afacerilor scoase[...]

Citeste mai mult
Acum 5 ani 0 Comentarii

Vineri 13: azi intra in vigoare Legea darii in plata! Ce pasi trebuie parcursi si care sunt costurile?

O coincidenta nefericita face ca azi, vineri 13 mai 2016, sa intre in vigoare controversata Lege a darii in plata, ce ameninta sa arunce in aer creditarea ipotecara si, in aceeasi masura, piata imobiliara. Realitatea din teren contrazice insa temerile pesimistilor. Piata imobiliara este in crestere, fondurile pentru Prima Casa, program ce nu intra sub incidenta legii darii in plata,[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Manualul vanzatorului. Etapa 2: Fa decizia ta publica!

Vanzarea locuintei este cea mai importanta afacere din viata ta. De organizarea procesului de vanzare depinde reusita tranzactiei. Am vazut in etapa anterioara, cum se pregateste o locuinta pentru vanzare, dupa care, in etapa de astazi vei face publica intentia ta de vanzare. De ce este acest lucru important? Pentru ca altfel nu existi. Piata imobiliara nu contine oferta ta[...]

Citeste mai mult
coming back soon