Yandex.Metrica

Statul roman are nevoie de 21 miliarde de euro pentru a-i despagubi pe toti proprietarii jefuiti de regimul comunist

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ni se aduce la cunostinta ca statul roman nu dispune de fondurile necesare despagubirii tuturor proprietarilor care-si revendica imobilele preluate abuziv de regimul comunist. Se pare ca este nevoie de nu mai putin de 21 miliarde de euro, bani, asa cum bine stim cu totii, de negasit in cuferele autoritatilor nationale.

In aceasta ordine de idei, Steven Ausnit, aflat intr-un procest de lunga durata cu statul roman pentru obtinerea despagubirilor pentru fosta societate Uzinele Metalurgice Titan Nadrag Calan (TNC), detinuta de tatal sau, redutabilul industrias interbelic, acuza incompetenta si/sau coruptia Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

Max Ausnit, cunoscut drept „Regele de Fier”, s-a nascut la Galati in 1887, a creat Uzinele TNC, o turnatorie de otel la Otelu Rosu, mai multe filiale, cum ar fi Magazinele Unite, Socomet si altele, cu aproximativ 10.000 de angajaţi. Fiul lui Max Ausnit, respectiv Steven Ausnit, astazi in varsta de 87 de ani, si nora acestuia, Nuria Gimeno Ausnit, se lupta din 2001 pentru a obtine despăgubiri pentru fosta societate TNC.

Potrivit datelor publicate de ANRP, statul roman detinea in iunie 2011 actiuni reprezentand 12,39% din capitalul social al Fondului Proprietatea S.A. Potrivit datelor publicate in august, Fondul Proprietatea S.A. avea capital social subscris de 13,7 miliarde de lei si un capital social varsat de numai 13.4 miliarde de lei, deoarece statul roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice, nu a varsat integral capitalul social subscris.

Suntem nevoiti sa infruntam riscul de a nu mai avea la dispozitie niciun mijloc de despagubire desi, potrivit actelor emise de catre autoritatile statului si hotararilor instantelor judecatoresti, suntem indreptatiti la aceste masuri reparatorii“, a declarat Steven Ausnit.

Numarul persoanelor indreptatite care au, la acest moment, cereri si dosare de restituire in curs de solutionare se ridica la cateva sute de mii, potrivit datelor statistice furnizate Curtii Europene a Drepturilor Omului chiar de catre Guvernul Romaniei. Din acest raport, potrivit estimarilor statului roman, fondurile necesare pentru a acoperi suma despagubirilor se ridică la 21 miliarde de euro.

Ca reprezentantii autoritatilor nationale sustin ca statul nu dispune de sumele necesare despagubirii tuturor proprietarilor jefuiti de comunisti, ne impresioneaza intr-o masura prea mica pentru a fi relevanta in oricare dintre lumile posibile.

Cert este ca romanii care asteapta masurile reparatorii vor fi obligati sa astepte mult si bine.

Sursa: Capital

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

"Prima Casa" tine in viata piata creditelor ipotecare

Conform ultimului raport BNR, au fost acordate, in luna august, credite ipotecare in valoare de 90 milioane euro, soldul total (sau valoarea imprumuturilor ramase de rambursat) urcand la echivalentul a 7,3 miliarde de euro, sustinut de finantarile acordate de banci cu garantia statului. In aceasta ordine de idei, ni se aduce la cunostinta ca soldul creditelor acordate pentru achizitia de[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Guvernul a aprobat modificarea contractului pentru Autostrada Transilvania

Suntem informati ca Guvernul a aprobat aseara acordul de modificare a contractului pentru Autostrada Transilvania, decizia eminentelor cenusii care ne conduc venind dupa o serie de negocieri al caror principal rezultat a fost stabilirea costului pe kilometru la 6,9 milioane de euro. In aceeasi ordine de idei, ni se aduce la cunostinta ca tronsoanele neincepute vor fi scoase la licitatie,[...]

Citeste mai mult
coming back soon