Yandex.Metrica

Statul a plătit 90 mil. lei ca despăgubiri foştilor proprietari

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

De la începutul acestui an, Guvernul a efectuat plăţi în valoare de de 90 de milioane de lei în contul sumelor care trebuie restituite foştilor proprietari pentru imobilele confiscate înainte de 1989.

De la începutul acestui an, Guvernul a efectuat plăţi în valoare de de 90 de milioane de lei în contul sumelor care trebuie restituite foştilor proprietari pentru imobilele confiscate înainte de 1989.

Până la finele anului 2010, valoarea restituirilor va ajunge la 180 de milioane de lei, potrivit preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Crinuţa Dumitrean, după şedinţa Executivului.

Astăzi, Guvernul a aprobat normele metodologice pentru corelarea legislaţiei privind restituirea imobilelor foştilor proprietari. Beneficiarii pot opta pentru a primi fie bani, fie acţiuni.

De fapt, spun specialiştii, Guvernul, aflat în criză de fonduri, taie despăgubirile cash pentru proprietarii deposedaţi de comunişti.

Până acum, aceştia puteau primi despăgubiri în numerar în limita a 500.000 de lei.
Sursa: Evenimentul Zilei

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Terenuri impadurite pentru fostii proprietari deposedati de regimul comunist

Reprezentantii unei asociatii a fostilor proprietari deposedati in perioada comunista sunt de parere ca una dintre variantele optime de despagubire ar fi atribuirea de terenuri impadurite si de terenuri agricole, o a doua cale de remediere a situatiei fiind direct legata de obligatiunile de stat. „Una dintre cele mai potrivite cai de rezolvare a problemei despagubirilor este atribuirea de terenuri[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

400 de milioane de lei in plus pentru Prima Casa!

Dupa cateva saptamani care au creat panica pe piata, mai ales dupa ce BCR a anuntat ca a epuizat si plafonul suplimentar provenit din garantiile nefolosite de clientii ANL, a venit si anuntul "salvator". Guvernul a aprobat alocarea sumei de 400 de milioane de lei pentru continuarea in bune conditii a programului Prima Casa: "Guvernul a aprobat printr-o hotarare alocarea[...]

Citeste mai mult
coming back soon