Yandex.Metrica

Speriati de amenzi, romanii isi asigura locuintele

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform celui mai recent raport al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, aproape jumatate din proprietarii din Romania s-au achitat de obligatia de a-si „proteja” locuintele de variile dezastre naturale care ameninta, nu suficient de rar, mica noastra tara.

Din luna iulie 2011, moment in care asigurarea locuintelor a devenit obligatorie, s-a inregistrat o crestere brusca si semnificativa, 45% din totalul unitatilor locative fiind nici mai mult nici mai putin decat asigurate.

Conform datelor CSA, peste 3,38 de milioane de polite au fost incheiate pana la jumatatea anului 2011, 2,8 milioane dintre acestea fiind cele facultative.

Inainte de intrarea in vigoare a legii privind obligativitatea asigurarii locuintelor, in Romania erau incheiate doar 1,88 de polite, romanii dovedindu-se a fi indiferenti la efectele cel putin dezastruoase pe care le pot avea dezastrele naturale asupra calitatii vietii.

Acum ca ne apropiem cu pasi repezi si furiosi de asigurarea tuturor locuintelor din mica noastra tara, merita sa trecem in revista fondurile de urgenta ale celor care ne-au impus achitarea politelor.

Conform declaratiilor lui Marius Bulugea, directorul general al PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale), rezervele tehnice ale institutiei sunt de peste 30 milioane de lei.

Cel mai recent comunicat de presa transmis de reprezentantii PAID ne informeaza ca rezervele de dauna avizate si neavizate se ridica, in prezent, la valoarea de aproximativ 400.000 de lei, suma minima necesara pentru acoperirea daunelor produse la unitatile locative asigurate prin polita obligatorie.

Sursa: Money.ro

Echipa BLITZ Imobiliare –moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cei care nu si-au asigurat locuintele vor fi amendati incepand cu data de 5 august 2011

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Tomescu, a declarat recent ca autoritatile locale vor putea purcede la amendarea proprietarilor care nu au incheiat polita de asigurare obligatorie a locuintei din 5 august 2011. Angela Tomescu a mai declarat ca legea va fi pusa in aplicare indiferent de modificarile pe care la vor stabili Executivul sau parlamentarii, adaugand ca[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Polite de asigurare obligatorie a locuintelor in valoare de 13,4 milioane lei

Conform celui mai recent comunicat de presa "livrat" de reprezentantii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale, au fost emise pana in prezent aproximativ 820.000 de polite asigurare a locuintelor, in aceasta categorie fiind incluse doar cele trei riscuri cerute obligatoriu prin lege, si anume cutremur, inundatii si alunecari de teren. In aceeasi ordine de idei, valoarea totala a primelor brute[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Se apropie data limita pentru asigurarea obligatorie a locuintelor

S-a discutat intens si inutil pe marginea asigurarilor obligatorii ale locuintelor. Data limita, si anume 15 iulie, se apropie ineluctabil iar romanii pare-se ca prefera sa astepte amenzile. Marius Bulugea, presedintele PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor), considera ca numarul celor care-si vor fi asigurat locuintele pana la finele primului an al programului initiat de guvernul Romaniei va fi cu[...]

Citeste mai mult
coming back soon