Yandex.Metrica

Sperante reale sau desarte pentru Zona B-dul Muncii?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cand spui B-dul Muncii, spui fostele fabrici ale Clujului, blocuri muncitoresti sau tramvaie zgomotoase pline cu muncitori.

Cel putin asta arata “istoria” nu foarte indepartata a orasului. Pentru ca prezentul ne releva o realitate usor diferita, cu planuri de dezvoltare ale zonei, cu centura ocolitoare ce dirijeaza traficul direct la iesire din Apahida, cu modernizarea liniei de tramvai, cu dezvoltarea unor ansambluri de locuinte, e drept nu la fel ca in alte zone, dar si cu prezenta unor mari companii in zona, fie cu activitati de productie, fie cu depozite sau birouri.

Incercand sa tina pasul cu acest trend, reprezentantii autoritatilor locale, au acordat mai multa atentie zonei in Noul Plan Urbanistic General.

“Tot acest plan prevede o dezvoltare importanta la nord de aeroport, noi conexiuni intre fasia aceasta nordica, Bulevardul Muncii si Traian Vuia, deci zona aceasta va deveni mai accesibila decat este astazi. Oarecum senzatia de azi este ca suntem la capatul orasului”, a declarat arhitectul Adrian Borda, unul din autorii viitorului PUG.

“A face din nou atractive asemenea teritorii implica un parteneriat si principalul element cu care poate actiona autoritatea publica este sa reabiliteze, sa schimbe imaginea strazilor, a intersectiilor, sa apara un profil transfersal elegant cu vegetatie in aliniament, cu piste pentru biciclisti, cu trotuare si asa mai departe”, a completat Borda.

Noul PUG urmeaza a fi aprobat in cursul acestui an, desi experienta anterioara ne spune ca acest lucru poate dura mai mult, iar pentru punerea lui in practica sigur si mai mult. Din pacate, din cele declarate mai sus constatam ca nu exista o strategie reala pentru aceasta zona, pentru ca, pe de o parte se doreste o dezvoltare locala si o crestere a interesului investitorilor imobiliari aici, iar pe de alta parte existenta Centurii, fac din aceasta zona mai degraba una industriala si nicicum una locuibila.

Sursa: Citynews

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Adio Ursus pentru totdeauna! In locul fostei fabrici vom avea blocuri de 10 etaje, birouri si spatii comerciale!
Acum 8 ani 0 Comentarii

Adio Ursus pentru totdeauna! In locul fostei fabrici vom avea blocuri de 10 etaje, birouri si spatii comerciale!

Un urias brand al Clujului, un simbol al orasului, va fi inlocuit in curand de constructii care nici macar nu vor aminti de ceea ce a fost candva fabrica de bere Ursus. Primaria a emis un certificat de urbanism prin care pe terenul situat intr-o zona deosebit de favorabila se poate ridica un ansamblu imobiliar cu functiuni complexe. Inaltimea maxima[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Planul Urbanistic General aduce noi reglementari pentru centrul istoric al Clujului!

In prevederile atat de asteptatului PUG( Plan Urbanistic General), care se afla in ultima faza inaintea aprobarii, centrul istoric al Clujului este vazut ca o zona cu functiuni mixte, comerciala, de birouri, dar si de locuire. Astfel, se deschide usa dezvoltatorilor care tintesc aceste domenii. "Vedem centrul istoric ca o zona puternic mixata, unde locuirea exista si este conservata. Astfel,[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Parerea Specialistului: Nimic nu se compara cu o portie de aer proaspat de padure!

Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie! Ganditi-va unde va doriti sa locuiti astfel incat sa puteti creste personal si profesional. Sa completam aceasta perspectiva cu zona ideala unde sa fie plasata locuinta voastra, in conditii obisnuite, fara castiguri nesperate. Tragem linie si adunam: un oras mare, intr-un apartament spatios situat intr-o zona verde. Pentru cati dintre voi este valabila[...]

Citeste mai mult
coming back soon