Yandex.Metrica

Sperante reale sau desarte pentru Zona B-dul Muncii?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cand spui B-dul Muncii, spui fostele fabrici ale Clujului, blocuri muncitoresti sau tramvaie zgomotoase pline cu muncitori.

Cel putin asta arata “istoria” nu foarte indepartata a orasului. Pentru ca prezentul ne releva o realitate usor diferita, cu planuri de dezvoltare ale zonei, cu centura ocolitoare ce dirijeaza traficul direct la iesire din Apahida, cu modernizarea liniei de tramvai, cu dezvoltarea unor ansambluri de locuinte, e drept nu la fel ca in alte zone, dar si cu prezenta unor mari companii in zona, fie cu activitati de productie, fie cu depozite sau birouri.

Incercand sa tina pasul cu acest trend, reprezentantii autoritatilor locale, au acordat mai multa atentie zonei in Noul Plan Urbanistic General.

“Tot acest plan prevede o dezvoltare importanta la nord de aeroport, noi conexiuni intre fasia aceasta nordica, Bulevardul Muncii si Traian Vuia, deci zona aceasta va deveni mai accesibila decat este astazi. Oarecum senzatia de azi este ca suntem la capatul orasului”, a declarat arhitectul Adrian Borda, unul din autorii viitorului PUG.

“A face din nou atractive asemenea teritorii implica un parteneriat si principalul element cu care poate actiona autoritatea publica este sa reabiliteze, sa schimbe imaginea strazilor, a intersectiilor, sa apara un profil transfersal elegant cu vegetatie in aliniament, cu piste pentru biciclisti, cu trotuare si asa mai departe”, a completat Borda.

Noul PUG urmeaza a fi aprobat in cursul acestui an, desi experienta anterioara ne spune ca acest lucru poate dura mai mult, iar pentru punerea lui in practica sigur si mai mult. Din pacate, din cele declarate mai sus constatam ca nu exista o strategie reala pentru aceasta zona, pentru ca, pe de o parte se doreste o dezvoltare locala si o crestere a interesului investitorilor imobiliari aici, iar pe de alta parte existenta Centurii, fac din aceasta zona mai degraba una industriala si nicicum una locuibila.

Sursa: Citynews

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


coming back soon