Yandex.Metrica

Specialistii recomanda: este momentul pentru a cumpara pe credit!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In momentul de fata, creditele bancare reprezinta pentru romani singura varianta demna de a fi luata in calcul, atunci cand se hotarasc sa achizitioneze o locuinta.

Alaturi de programul guvernamental Prima Casa, care a suferit modificari importante de la prima sa lansare, devenind mai degraba un program de sustinere a pietei imobiliare, decat un program social, asa cum era initial, mai exista, de asemenea, si alte tipuri de credite ipotecare acceptabile in special cele in moneda nationala.

“Chiar daca fata de acum doua luni s-a inregistrat o usoara crestere a dobanzilor la credite, recomandam aceasta perioada pentru achizitionarea unei locuinte din cel putin doua motive: preturile din piata imobiliara sunt la un nivel foarte scazut, iar acelasi lucru il putem spune si despre dobanzile practicate de banci”, a declarat Liviu Andrei, directorul Alliance Finance Broker.

De asemnea, analistul imobiliar Radu Zilisteanu, a adaugat ca: “Piata este atractiva din punct de vedere al preturilor locuintelor, nivelul acestora fiind la jumatate fata de cel de la inceputul crizei, de acum patru ani”.

Cu alte cuvinte, prezentul este caracterizat de o situatie favorabila in care atat preturile cat si dobanzile la credite se afla la niveluri scazute. Toate previziunile pentru anul in curs duc catre o scadere moderata a preturilor, pana in 5%. Iar cum fondurile pentru Prima Casa se epuizeaza mai repede decat era preconizat, cumparatorii decisi au de castigat!

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 5 ani 0 Comentarii

A inceput Prima Casa, varianta in lei. Ce se intampla cu preturile locuintelor?

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a distribuit recent bancilor fondurile suplimentare de 1,2 miliarde de lei pentru acordarea de credite Prima Casa exclusiv in moneda nationala. Din totalul acestora, 500 milioane de lei sunt destinati achizitionarii de locuinte construite prin ANL. Decizia de a acorda credite pentru achizitia de locuinte prin programul guvernamental[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Raport BNR: Piata imobiliara si-a pierdut din relevanta macroeconomica

Conform ultimului raport BNR privind Riscurile Financiare ale Romaniei, companiile din sectorul imobiliar au inregistrat, in ultima perioada, o scadere a relevenatei in contextul economiei nationale, pastrandu-si, in schimb, statutul pe piata creditarii bancare. Avand in vedere ca pierderile inregistrate se ridica la suma de 1,7 miliarde lei, analistii BNR ne informeaza ca piata imobiliara va iesi din criza intr-un[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Care sunt temerile vanzatorilor legate de consilierii imobiliari?

Citim adesea in presa anunturi imobiliare care se termina astfel: "exclus intermediari". Ce-i face pe acesti proprietari sa fie atat de decisivi, in conditiile in care piata recomanda o deschidere a lor catre toate posibilitatile de promovare si colaborare? Explicatiile cele mai uzuale sunt legate de experiente nefericite proprii, din familie sau din cercurile de prieteni, comisionul, publicitatea negativa, etc.[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.