Yandex.Metrica

Sondaj: romanii sunt nemultumiti de banci. Vezi cifrele!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Faptul ca romanii sunt nemultumiti de relatiile pe care le au cu bancile si cu angajatii acestora este o certitudine, iar datele furnizate de sondajul realizat de Efin.ro nu fac decat sa intareasca acest lucru.

Sondaj: romanii sunt nemultumiti de banci. Vezi cifrele!“Clientii s-au plans intotdeauna de costurile ridicate ale creditelor bancare si, chiar daca nu ar mai fi cazul, aceasta perceptie va ramane in mintea lor multa vreme de acum incolo”, apreciaza analistul economic Dragos Cabat.

Care sunt principalele nemultumiri ale romanilor in relatia cu bancile?

Dobanzile si comisioanele prea mari- 63%
Comportamentul personalului bancilor- 14%
Lipsa de transparenta- 13%
Calitatea slaba a serviciilor- 10%

Ce ar trebui sa faca bancile pentru a-si imbunatati relatia cu clientii?

Sa reduca taxele si comisioanele- 43%
Sa fie mai flexibile in caz de incapacitate de plata- 40%
Sa fie mai transparente- 12%
Sa le acorde bonusuri- 5%

Celelalte intrebari ale sondajului contureaza o adevarata “criza” ce defineste in prezent relatia clienti-banci, si ambele parti trebuie sa faca mai multe eforturi pentru a indrepta acest lucru. Pe de-o parte bancile trebuie sa vina cu produse adaptate puterii financiare a populatiei, iar pe de alta parte, clientii trebuie sa-si plateasca ratele la timp si sa nu se imprumute mai mult decat le permite bugetul.

“Intotdeauna, clientii care au avut probleme in relatia cu banca-credite neperformante in general-au perceput bancile ca fiind inflexibile; cu siguranta insa si acestea trebuie sa faca un efort pentru a-si apropia din nou clientii, asa cum se intampla inainte de criza”, a completat Cabat.

Doar 79% dintre romani merg la banca cel putin o data pe luna, iar jumatate sunt nemultumiti de institutiile financiare cu care colaboreaza in prezent.

Romanii prefera serviciile bancare clasice, internet bankingul fiind folosit doar de catre 8% dintre acestia saptamanal.

Sursa: Efin.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Romanii platesc printre cele mai mari comisioane interbancare la platile cu cardul

Comisioanele interbancare aplicate la tranzactiile cu carduri in sistemele VISA si MasterCard sunt printre cele mai mari din Europa, arata o investigatie sectoriala desfasurata de Consiliul Concurentei pe piata serviciilor de plati bancare din Romania. Astfel, in tara noastra comisionul interbancar in sistemele VISA si MasterCard este de 1% si respectiv 1,2%, in timp ce in tari ca Belgia, Franta,[...]

Citeste mai mult
Acum 5 ani 0 Comentarii

Legea darii in plata pe intelesul tuturor

Inca de la sfarsitul anului 2015 cand s-a vorbit pentru prima data de Legea darii in plata, au inceput sa curga mii de randuri in presa scrisa si online, cu pareri pro si contra. Cert este ca astazi, avem in fata o lege controversata care, spun unii specialisti, poate arunca in aer sectorul imobiliar. Ce inseamna Legea darii in plata?[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Programul Prima Casa a mentinut sectorul imobiliar pe linia de plutire

Anii de criza si-au pus in mod cert amprenta asupra pietei imobiliare. Preturile apartamentelor s-au redus la jumatate in aceasta perioada, proprietatile cu destinatie rezidentiala cunoscand la randul lor scaderi importante de preturi. “Peste 80% din diminuarea preturilor apartamentelor s-a produs inainte de aparitia programului Prima Casa. In anii urmatori, tendinta de scadere s-a diminuat treptat, fiind de maxim 5%[...]

Citeste mai mult
coming back soon