Daca locuiti la bloc, inseamna ca sunteti obisnuiti cu spatiile mici si, automat, cu dormitoarele mici. Blocurile comuniste au in general acelasi tipar, fiind construite la acea vreme pentru a oferi adapost nu confort miilor de muncitori. Mai nou, balanta confortului tinde sa se echilibreze, dezvoltatorii de azi fiind interesati in a oferi suprafete mai generoase clientilor.
Daca aveti aceasta problema in apartamentul vostru, va oferim cateva sfaturi practice si creative pentru a transforma camerele mici intr-o zona confortabila, primitoare si, de ce nu, cocheta.
– sa incepem cu finisajele. Pentru a crea senzatia de mai mult spatiu, optati pentru alb si culori deschise (roz pal, crem, grej), atat la nivelul peretilor/tavanului, cat si al pardoselei, de exemplu, printr-o pardoseala calda neutra. Insa, pentru a nu crea o atmosfera „de spital”, puteti personaliza unul dintre pereti apeland la un model de tapet jucaus, feminin, clasic sau geometric. Picturile reprezinta, de asemenea, o posibila varianta, posibilitatile creative fiind nelimitate.
– intr-un dormitor, mobilierul se rezuma, in principal, la pat si dressing. Solutia cea mai buna este sa optati pentru un set „2 in 1” unde dressing-ul este „construit” in jurul patului. Pentru extra spatii de depozitare, luati in considerare o lada de pat sau o tablie supradimensionata, formata din polite. Sau, daca vorbim de un dormitor la mansarda, dressing-ul poate fi construit intr-o nisa formata in unghiul de inclinare al acoperisului.
– paturile pliabile necesita un sistem de prindere mai complex, dar sunt foarte practice. de fapt, orice piesa de mobilier – mese, scaune, etc.- ce se poate strange este binevenita deoarece atunci cand nu este folosita poate fi depozitata cu usurinta in spatii inguste.
Sursa: www.casamea.ro
Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu