Yandex.Metrica

SOC pe piata bancara! Creditele in franci elvetieni vor putea fi convertite in lei!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

O decizie irevocabila a Tribunalului Galati, care a redus practic ratele unui client nemultumit la jumatate, ar putea fi fructificata de toti “posesorii” de credite in franci elvetieni.

creditele-in-franci-pot-fi-convertite-in-leiFrancul elvetian reprezenta in 2007 una dintre cele mai bune variante de creditare, in conditiile in care dobanzile pentru aceasta moneda erau foarte avantajoase, iar cursul de schimb stabilizat la 1,8 lei pentru 1 franc elvetian. De atunci pana astazi, cursul de schimb s-a dublat ceea ce a insemnat o lovitura foarte grea primita de cei ce s-au imprumutat in moneda elvetiana.

Aceasta decizie a Tribunalului Galati, de a permite convertirea creditului din franci elvetieni in lei, este una istorica, iar fiecare persoana aflata in situatia galateanului norocos, ar putea profita.

“Ca sa fie lucrurile clare- si entuziasmul meu explicabil- decizia este i-re-vo-ca-bi-la.Este vorba, deci, de un precedent care va fi greu de rasturnat in celelalte procese, inclusiv in procesele gestionate de noi, in care sunt angrenati 2.400 de reclamanti-consumatori, contra unui numar de 11 banci parate”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

Dimensiunile acestui soc vor fi uriase, in contextul in care peste 100.000 de romani s-au imprumutat in franci elvetieni.

“Sumele nu sunt neglijabile, impactul transformarii conditiilor de creditare in diversele forme- la cursul de la data acordarii creditului, transformarea dintr-o valuta in alta sau transformarea in lei, efectul este deosebit de puternic”, a declarat Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor.

Sursa: Jurnalul.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Francul elvetian si creditele ipotecare

Cei care au solicitat credite ipotecare in franci elvetieni sau in yeni japonezi au fost pusi in situatia nefericita de a plati dobanzi lunare de cel putin doua ori mai mari decat in momentul semnarii contractelor. Romania Libera ne informeaza ca institutiile financiare au de recuperat, in franci elvetieni, echivalentul a 3,2 miliarde de euro, astfel ca lovitura a fost[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Vezi la ce banca si la ce curs vei putea sa-ti convertesti creditul tau din franci elvetieni in lei!

Ca urmare a deciziei Tribunalului Galati, care a dat castig de cauza acum doua luni unui client nemultumit(vezi articol), care s-a imprumutat in moneda elvetiana, bancile au inceput sa se trezeasca. Lucru absolut justificat, avand in vedere faptul ca din 2007, cand creditele in franci erau la moda datorita cursului de schimb extrem de avantajos, pana in prezent cursul s-a[...]

Citeste mai mult
coming back soon