fbpx Yandex.Metrica

Sfaturi pentru cumpărătorii de locuințe în această primăvară

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Câteva săptămâni pot face o diferență semnificativă în procesul de achiziționare al unei locuințe! Anul 2020 a început pe o notă plină de speranță, conform Indicelui Blitz, previzionând un lung trend de creștere moderată a pieței de imobiliare, cu mici variații locale în funcție de cartier și tip de locuință, și se părea că singurele obstacole erau viteza de intrare a locuințelor pe piață, și viteza de obținere a unei finanțări.

Apoi a venit extinderea globală a epidemiei de coronavirus și, ca răspuns, peisajul social și economic s-a schimbat. Guvernele au anunțat pachete de măsuri economice și financiare de susținere a companiilor în aceasta perioadă. Dar, în ciuda acestei acțiuni, o încetinire a activității pare inevitabilă, deoarece consumatorii își reduc cheltuielile de călătorie, conferințe, mese, cazare, distracție, și alte cheltuieli, iar discuțiile despre o posibilă scădere economică sunt tot mai dese.

Deși majoritatea oamenilor se gândesc la scădere cu teamă, merită să țineți cont de faptul că în această perioadă pot fi și oportunități, dacă te informezi atent. Există șansa pentru mulți cumpărători de apartamente sau case, pregătiți cu informații, să găsească locuințe care în alte condiții nu ar fi fost pe piață, sau ar fi fost mai greu accesibile. Dacă te gândești să cumperi o casă sau un apartament în această perioadă, iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont:

  • Știi ce cauți: acum e momentul pentru aprofundarea informațiilor. Fă-ți o listă a cartierelor și zonelor preferate pentru apartamente ori case de vânzare, și studiază-le online. Calculează-ți mai bine suprafețele necesare, compartimentarea, precum și alte necesități. Scrie agenției și cere mai multe detalii despre proprietate, ori programează o vizionare online. Adună cât mai multe date de la agentul tău și ține permanent legătura cu el.
  • Fă-ți temele financiare: este important să înțelegi impactul acestei perioade în veniturile personale. Verifică dacă banii pregătiți pentru o achizitie înainte de izbucnirea epidemiei sunt în continuare disponibili; de asemenea, multe bănci și instituții financiare funcționează în continuare online și se pot obține finanțări, așa că poți apela acum la servicii de consultanță financiară;.
  • Fii răbdător: cel mai important lucru e să nu întrerupi căutarea datorită situației actuale. S-ar putea să apară pe piață în această perioadă locuințe ce până acum nu erau de vânzare, ori să identifici oportunități de negociere mai agresivă, cu ajutorul agentului tău
  • Fii gata să faci pasul când apare ocazia: așa cum tu aștepți oportunități noi în piață, la fel sunt și alții. Atunci când apare ocazia unei achiziții, fii pregătit să acționezi repede, să dai un avans și să semnezi antecontractul. Ține permanent legătura cu agentul, pentru a fi cel care beneficiezi primul de o oportunitate de cumpărare. 

Indiferent dacă deții deja o locuință sau ești la prima achiziție, cel mai important lucru de reținut este că poți transforma perioada actuală într-o oportunitate, dacă ai informațiile necesare, te înarmezi cu răbdare și ții legătura cu un agent bun. 

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Cea mai mica locuinta din lume

Chiar daca proprietarul acestei minuscule locuinte este de profesie graphic designer, acest lucru nu l-a impiedicat sa-si construiasca de unul singur propria locuinta. Pare greu de crezut ca aceasta casa reuneste intr-o suprafata atat de restransa toate functiunile, insa a reusit multumita planului laborios pe care proprietarul si l-a facut si a reusit sa-l duca la bun sfarsit. Impresionat de[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Modificari in lant la noul program Prima Casa!

Ca urmare a deciziei conform careia, persoanele care au achizitionat o locuinta de la un dezvoltator imobiliar, iar ulterior achizitiei constata ca aceasta nu corespunde din punct de vedere tehnic cerintelor lor, o pot schimba, guvernantii au fost obligati sa aduca noi completari. Astfel Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care restabileste echilibrul de pe piata intre dezvoltatori[...]

Citeste mai mult
Acum 3 luni 0 Comentarii

Achiziția unei case - o opțiune tot mai populară în această perioadă

Specialiștii Blitz remarcă la nivelul pieței o cerere în creștere pentru case și apartamentele destul de spațioase cât să permită amenajarea unui birou pentru munca de acasă, plus spații exterioare mai generoase. Pe măsură ce tot mai multe companii și instituții au găsit metode de a prelungi sau chiar a permanentiza munca de acasă pe perioade mai lungi, ca răspuns[...]

Citeste mai mult
coming back soon