Yandex.Metrica

Sfaturi pentru cei care vor sa-si vanda casele

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata imobiliara din Romania este, in aceste conditii de trista instabilitate, fluctuanta si imprevizibila. Unii ar putea spune ca este mai fluctuanta si imprevizibila decat in “conditiile normale de existenta”. O astfel de judecata de valoare nu este departe de adevar, acest sector fiind esentialmente dinamic.

In acest context, cei care se implica in piata imobiliara sunt pusi in fata unei aparente anarhii tranzactionale. Ceea ce trece azi drept valoare absoluta maine cade in derizoriu, iar preturile de astazi sunt pertinente doar…astazi.

Acest articol este destinat celor care intentioneaza sa-si vanda casele. Avand in vedere ca in aceasta ecuatie intra spatii mai vaste decat in cazul apartamentelor, iar preturile sunt sensibil mai mari, proprietarii care-si scot locuintele pe piata intampina dificultati mai greu de depasit.

Iata de ce echipa BLITZ Imobiliare vine in intampinarea proprietarilor de case cu o serie de sfaturi utile. Piata imobiliare este o “bestie” greu de stapanit, motiv pentru care informatiile distilate din experienta consultantilor sunt de nepretuit.

1. – Purcedem la imblanzirea sus-mentionatei bestii cu o recomandare usor controversata. Noi credem ca agentii imobiliari sunt de neevitat pe piata din Romania, sfatul nostru prim fiind colaborarea cu o firma de consultanta. Mentionam faptul ca nu va propunem, din ratiuni de etica profesionala, colaborarea cu propria noastra firma de consultanta imobiliara. Va propunem, pur si simplu, colaborarea cu orice firma de consultanta imobiliara.

Cum poate ajuta un agent proprietarul care vrea sa-si vanda casa? Simplu. Experienta unui consultant are o greutate considerabila in procesul tranzactional. Un agent stie care case au trecere si care nu, ceea ce inseamna ca agentul cu pricina poate oferi o multitudine de sfaturi legate de augmentarea atractivitatii locuintei scoase pe piata. Agentul imobiliar stie, astfe, ce modificari trebuie aduse casei pentru a-i creste valoarea, modificari care nu necesita, in mod necesar, costuri suplimentare.

Mai mult decat atat, agentul imobiliar cunoaste starea pietei si stie, in urma unei analize responsabile a casei scoase la vanzare, care este cel mai bun pret de pornire.

Sa nu uitam ca respectivul consultant cunoaste cel putin un client care vrea sa achizitioneze o locuinta noua, ceea ce inseamna, in linii mari, o eficienta crescuta a tranzactiei, timpii morti fiind anulati din start.

Iata sfaturile pe care le puteti lua in considerare in cazul in care nu vreti, dintr-un motiv sau altul, sa apelati la o firma de consultanta imobiliare:

2. – Examinati casa si identificati reparatiile pe care trebuie sa le efectuati pentru a-i creste valoarea pe piata. Sa nu uitati ca potentialii cumparatori se intereseaza, inainte de toate, de buna functionare a utilitatilor. O casa “ineficienta” si prost intretinuta nu are absolut nicio trecere pe piata.

3. – Potentialul cumparator ia o decizie in primele 10 secunde, ceea ce inseamna ca prima impresie are greutate absoluta. Alocati, astfel, timp si energie lucrarilor de “ameliorare” ale trotuarului, portii si fatadei. Totul trebuie sa fie in perfecta ordine. Daca aveti gradina in fata casei, va recomandam sa o transformati, pe cat posibil, intr-o mica oaza de verdeata. In contextul in care spatiile urbane “mustesc” de praf, betoane si metale, o gradina aerisita si bine ingrijita face toti banii.

4. – Momentul vizionarii trebuie pregatit cu cea mai mare minutie. Asigurati-va ca totul este pus la punct si ca nimic nu cade sub incidenta neglijentei. Reamenajati interiorul ca sa castigati spatiu si faceti in asa fel incat lumina soarelui sa inunde toate camerele.

5. – Chiar daca sunteti de parere ca proprietatea pe care doriti s-o vindeti are o valoare incontestabil mai mare decat pretul mediu de pe piata, va recomandam sa va temperati entuziasmul si sa fiti flexibili. Sectorul imobiliar o duce relativ prost. Daca tineti mortisi sa pastrati pretul de start la valori fixe si absolute, riscati sa nu incheiati nicio tranzactie.

6. – Nu in ultimul rand, nu uitati sa-i faceti casei multa publicitate.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara si economia

In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Criza economica a trecut piata constructiilor prin "foc si sabie"

Criza economica a lovit in stanga si-n dreapta fara discriminare, insa unul dintre sectoarele cele mai afectate a fost cel al constructiilor. Companiile nascute in perioada pre-recesiune au decedat primele, iar companiile vechi si cu un capital solid in spate au picat, in ciuda portofoliilor substantiale, ca mustele. Piata imobiliara este fluctuanta si imprevizibila chiar si in perioadele de relativa[...]

Citeste mai mult
coming back soon