Yandex.Metrica

Sfat pentru cumparator: daca vrei sa pornesti din pole-position in cadrul negocierilor, pune intrebari!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Domnule cumparator/ doamna cumparatoare  ai dreptul de a pune intrebari! Orice intrebare nerostita si deci, orice raspuns neprimit din vina proprie, poate fi folosit impotriva ta. Ai dreptul de a fi reprezentat de un consilier imobiliar. Ati inteles care va sunt drepturile? Ok! Lasati mainile jos acum.

Chiar daca am parafrazat o secventa clasica din filmele politiste americane, lucrurile se desfasoara intocmai atunci cand este vorba despre cumpararea unei locuinte. Facem cu totii parte dintr-un joc de strategie unde, de regula, cel mai bun strateg castiga.

Ai doua posibilitati in cadrul vizionarilor: sa lasi totul in seama consilierului tau sau sa fii activ, sa pui tot felul de intrebari, iar la final sa poti pleca linistit sa analizezi si sa tragi concluzii. Sau poti folosi ambele strategii. Poti de exemplu lasa in sarcina consilierului tau elementele de baza, iar tu focuseaza-te pe elementele de finete, pe care, cu atentia ta educata, le descoperi fara prea multe probleme.

Spre deosebire de vanzator, care, am aratat anterior, trebuie sa fie foarte atent la ceea ce vorbeste, situatia cumparatorului din acest punct de vedere este una privilegiata. Cumparatorul poate spune si intreba orice, poate pune vanzatorul in situatii dintre cele mai incomode, pentru a obtine astfel un avantaj in cadrul negocierilor. Si are aceasta posibilitate pentru ca el poate face o comparatie obiectiva cu alte oferte similare din piata, pe care le-a vizionat deja. Are acest avantaj de partea sa si se va folosi de el din plin.

Sunt totusi, cateva lucruri, putine, e drept, ce ar trebui evitate daca vrei sa-ti pastrezi avantajul in cadrul negocierilor si daca vrei sa obtii un pret mai bun. Noi te sfatuim:

-sa nu vorbesti despre apartamentul pe care trebuie sa-l vinzi pentru a cumpara unul nou. Acest lucru creaza senzatia ca afacerea se poate prelungi la nesfarsit si nesiguranta pe care o oferi vanzatorului va crea inevitabil o reactie de rigiditate in ceea ce priveste negocierea.
-sa nu vorbesti despre obsesia ta pentru zona respectiva. “Imi trebuie o locuinta aici, nicaieri altundeva” sau, si mai rau “Vreau neaparat o locuinta in acest bloc, unde am locuit cu chirie pe vremea facultatii”, sunt doua fraze pe care trebuie sa le scoti din repertoriu.
-sa nu vorbesti despre destinatia urmatoare a locuintei pe care urmeaza sa o achizitionezi. Nu-i spune vanzatorului ca vrei sa cumperi pentru a inchiria sau pentru a da o destinatie comerciala proprietatii respective. Exista un atasament, cladit in ani de zile, intre proprietar si locuinta sa. Este de ajuns ca urmeaza sa se mute, nu trebuie sa maresti amploarea socului!

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Care sunt temerile vanzatorilor legate de consilierii imobiliari?

Citim adesea in presa anunturi imobiliare care se termina astfel: "exclus intermediari". Ce-i face pe acesti proprietari sa fie atat de decisivi, in conditiile in care piata recomanda o deschidere a lor catre toate posibilitatile de promovare si colaborare? Explicatiile cele mai uzuale sunt legate de experiente nefericite proprii, din familie sau din cercurile de prieteni, comisionul, publicitatea negativa, etc.[...]

Citeste mai mult
Pentru vanzatori: top 5 intrebari pe care trebuie sa i le pui agentului tau imobiliar
Acum 7 ani 0 Comentarii

Pentru vanzatori: top 5 intrebari pe care trebuie sa i le adresezi agentului tau imobiliar

Agentii imobiliari profesionisti sunt obisnuiti cu intrebarile pe care i le adreseaza vanzatorii de locuinte. "Curiozitatea" acestora este indreptatita, in conditiile in care piata imobiliara romaneasca este inca un teritoriu destul de permisiv, ce ofera posibilitati de operare atat profesionistilor cat si oportunistilor de ocazie. Noi te incurajam, vanzatorule, sa pui cat mai multe intrebari, pentru a identifica cel mai[...]

Citeste mai mult
coming back soon