Yandex.Metrica

“Sezonul chiriilor” bate la usa. Cumperi sau inchiriezi?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Studiile  arata ca studentii reprezinta 80 % din cererea de pe piata chiriilor, in special in orasele universitare. Desi am depasit un Bacalaureat cu probleme, se pare ca numarul studentilor nu va inregistra scaderi nici in 2012. Drept urmare, ne asteapta o perioada deosebit de agitata pe piata imobiliara, cand locuintele de inchiriat vor fi adjudecate la “photo-finish”, ca sa imprumutam un termen din sport.

Care sunt motivatiile inchirierii unei locuinte in defavoarea cumpararii si invers, vom vedea mai jos!

De ce sa inchiriezi?

-copilul tau, proaspat student, nu are un “traseu” bine-stabilit pentru perioada de dupa facultate? Nu stie daca va dori sa se stabileasca in zona unde studiaza? Atunci chiria este solutia mai buna pentru tine.
-cel mai probabil, locuintele in orasul tau sunt mult mai ieftine decat cele dintr-un centru universitar mare, in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, etc. Atunci nu ai posibilitatea ca, vanzand o locuinta in orasul tau, sa cumperi una similara intr-un oras mare.
-copilul tau este la o varsta la care abia face cunostinta cu viata. Responsabilizarea lui vine cu timpul, iar daca a lipsit la aceste ore, trebuie sa le recupereze. Altfel investitia ta nu va fi una sigura!

De ce sa cumperi?

-pentru ca ratele bancare la creditele ipotecare sunt la cel mai mic nivel, in foarte multe din cazuri chiriile depasindu-le.
-pentru ca a investi intr-un oras cu potentialul celor enumerate mai sus, inseamna a investi in viitor.
-copilul tau va “infrunta” viata de student in cele mai bune si sigure conditii.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Apartamente de inchiriat in Cluj Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Piata chiriilor se resimte de pe urma plecarii studentilor in vacanta

Piata chiriilor din centrele universale inregistreaza, in aceasta perioada estivala, o scadere de aproximativ 11%, situatie care, conform analistilor imobiliari, va reveni la un relativ normal odata cu reintoarcerea studentilor din vacanta. In aceasta ordine de idei, garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza, in medie, cu 120 de euro pe luna. In prezent, pe piata exista cu 21% mai multe garsoniere[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Chiriasul- victima pietei imobiliare romanesti!

Desi am depasit o perioada de criza imobiliara profunda, care a avut darul de a taia fara mila in preturile locuintelor, nu acelasi lucru s-a intamplat in cazul chiriilor. Preturile chiriilor in marile orase nu a scazut foarte mult fata de perioada de boom imobiliar, transformand chiriasii in "victime" preferate ale pietei imobiliare actuale. Care sunt motivele pentru care chiriasul[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Cum sa-ti pastrezi chiriasii mai mult timp?

Atunci cand iti inchiriezi locuinta, tu si majoritatea proprietarilor urmariti sa faceti o afacere buna iar acest lucru se traduce in: -o chirie buna, la nivelul asteptarilor; -un contract pe minim un an, cu clauze bine subliniate; -chiriasi conform "tiparului" prestabilit. Este important sa-ti pastrezi chiriasii o perioada indelungata? Anul imobiliar in domeniul chiriilor de locuinte se pliaza in general[...]

Citeste mai mult