Yandex.Metrica

Sectorul industrial clujean in crestere!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem anuntati ca pana in 15 ianuarie 2012 se va inainta Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului proiectul de extindere a Parcului Industrial Tetarom I din zona Taietura Turcului. Proiectul este cuprins in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, ce include proiecte finantate din fonduri europene, in valoare de 82 de milioane de euro.

Suntem gata, vom depune ambele proiecte (pentru extinderea Tetarom I si pentru realizarea Tetarom IV – nota Ziua de Cluj). Avem niste pasi de parcurs: daca se aproba la minister, urmeaza semnarea contractului, licitatiile necesare. Mi-as dori sa putem incepe lucrarile in martie”, a mentionat directorul Tetarom, Viorel Gavrea.
Proiectul, supus aprobarii Consiliului Local, are in vedere, cladiri de birouri, depozite, cladiri de servicii, precum si modernizarea  si extinderea infrastructurii.

Realizarea cladirilor de servicii, depozitare si birouri este conditionata de executarea lucrarilor de consolidare si stabilizare a versantului si sistematizare verticala, cu luarea tuturor masurilor necesare pentru ca Muzeul Etnografic al Transilvaniei – Sectia in aer liber, invecinat la sud, sa nu fie afectat”, se precizeaza in proiect si in avizul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU).

Reprezentantii Tetarom trebuie sa aiba in vedere faptul ca se invecineaza cu Muzeul Etnografic si ca unele suprafete de teren din zona sunt declarate ca spatii verzi, drept urmare, pe ele nu se poate construi. Mai mult, zona este cunoscuta cu probleme din punct de vedere al stabilitatii terenului. Drept urmare, reprezentantii Tetarom au explicat ca sunt prevazute in proiect a se efectua lucrari de consolidare a terenurilor si ca, bineinteles, sunt constienti ca dezvoltarea parcului industrial nu trebuie sa stirbeasca nimic din farmecul Muzeului.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Arhitectii CTATU au respins proiectul de extindere a parcului Tetarom de la Taietura Turcului

Suntem informati ca reprezentantii Tetarom trebuie sa aduca modificari mai mult sau mai putin complexe documentatiilor de urbanism pentru proiectul de extindere a parcului de la Taietura Turcului. Arhitectii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism, reprezentantii Consiliului Judetean, dar si cei ai Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, au ajuns la concluzia ca dosarul prezentat in cadrul sedientei de[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Tetarom-episodul 5!

Un nou parc industrial se va construi in zona Campia Turzii-Luna. Consiliul Judetean Cluj a aprobat asocierea cu Municipiul Campia Turzii si Comuna Luna pentru realizarea unui nou parc industrial- Tetarom V. Proiectul va fi finantat de Consiliul Judetean Cluj in proportie de 70% si de Primaria Campia Turzii in proportie de 30%, Primaria Luna participand la proiect prin punerea[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Schimbari in 2012 in sistemul de cadastru!

Dupa ce, nu cu mult timp in urma eram anuntati ca Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Doamna Elena Udrea, intentioneaza sa treaca Agentia Nationala pentru Cadastru si Publicitate Imobiliara iata ca lucrurile se misca mai rapid decat ne-am fi asteptat. Astfel, doamna ministru ne anunta ca in 2012 se va introduce un sistem informatic integrat de cadastru si carte funciara[...]

Citeste mai mult
coming back soon