Sectorul constructiilor a intrat in picaj

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Imopedia.ro ne informeaza ca sectorul constructiilor inregistreaza un nou picaj.

In luna aprilie a acestui an s-au eliberat circa 3700 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, cu 6,8% mai putin decat in luna martie, si cu aproximativ 38,6% mai putin decat in luna aprilie a anului trecut.

Daca luam in considerare faptul ca 2010-le a fost, probabil, cel mai dramatic an de recesiune, picajul inregistrat acum de sectorul constructiilor este cu atat mai ingrijorator.

Cele mai semnificative scaderi au fost inregistrate in sudul si centrul Romaniei, in timp ce regiunea de dezvoltare Nord-Vest a cunoscut o majorare mult prea modesta pentru a fi amintita aici.

In primele patru luni ale acestui an s-au eliberat aproximativ 10.500 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, cu 6,8% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut. Cresteri relativ modice au fost inregistrate doar in regiunile Bucuresti-Ilfov si Nord-Vest.

Suntem, de asemenea, informati ca 65,4% dintre autorizatiile de construire eliberate in primele lui ale acestui an au fost pentru zona rurala, spatiul urban inregistrand o scadere semnificativa a proiectelor rezidentiale.

Luna aprilie s-a dovedit a fi nu tocmai favorabila sectorului constructiilor, in Nord-Est inregistrandu-se cu 148 mai putine autorizatii decat in luna precedenta, in Sud-Est cu circa 57, iar in regiunea de dezvoltare Bucurest-Ilfov cu aproximativ 33.

Vestul si Sud-Vestul Olteniei au dus-o, in schimb, relativ bine, inregistrandu-se cresteri de +20 si, respectiv, +15 autorizatii.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.