Yandex.Metrica

Se vinde Hotelul Continental!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Dupa un an de licitatii esuate, la care nu s-a prezentat nici macar un cumparator interesat, dupa ce nici primaria nu si-a activat dreptul de preemtiune asupra cladirii in care a functionat Hotelul Continental, s-a trecut la faza vanzarii directe ca urmare a unei oferte ce a fost depusa.

5 milioane de euro este oferta inaintata de omul de afaceri clujean Ioan Bene, prin intermediul uneia din firmele pe care le detine.

“In sedinta adunarii creditorilor Ardeleana din 12 iulie 2013 a fost aprobata continuarea procedurii de valorificare a imobilului cunoscut sub denumirea de Hotel Continental prin metoda vanzarii directe, in conditiile art. 118 din Legea nr.85/2006. Aceasta modalitate de vanzare a fost aprobata de adunarea creditorilor ca urmare a existentei unei oferte de cumparare la pretul de 5 milioane de euro. Oferta a fost inaintata de o societate comerciala cu sediul in judetul Cluj. In perioada urmatoare, lichidatorul judiciar va desfasura procedura reglementata de prevederile art. 118 din Legea nr. 85/2006”, a declarat Critian Tomescu din partea societatii Expert Insolventa, lichidatorul judiciar al Ardeleana.

Pasii urmatori vor fi declansarea procedurii de supraofertare si, timp de 30 de zile, imobilul poate fi tranzactionat pentru o suma mai mare decat cea oferita de firma clujeana. In caz contrar, Hotelul Continental ar putea fi tranzactionat la 5 milioane de euro, cu 1,5 milioane mai putin fata de pretul sau initial.

Alaturi de Napocamin, compania care a inaintat oferta, Ioan Bene mai detine companiile Ben & Ben si Panpetrol, iar in 2011 a preluat controlul Constructii Napoca, o companie importanta pe piata clujeana.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Primaria nu va cumpara Hotelul Continental desi cladirea este monument istoric!

Ultima sansa pentru salvarea monumentului istoric, in care a activat Hotelul Continental din centrul Clujului, a fost irosita. Astfel dupa ce Ministerul Culturii si-a ratat sansa, depasind termenul de 11 iunie, termen pana la care isi putea manifesta dreptul de preemtiune, Primaria spune si ea "pas". "In cazul in care ar fi achizitionat Hotelul Continental in cunostinta de cauza, in[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Continental pe tobogan!

Dupa ce a ratat primele sapte licitatii si nici primaria nu si-a manifestat dreptul de preemtiune, compania Expert Insolventa a micsorat cu 10% pretul de pornire pentru viitoarele licitatii. Am pus termenul la plural, pentru ca, probabil, va mai curge multa apa pe Somes pana se va clarifica situatia Hotelului Continental. Noul pret al hotelului este acum de 5,92 milioane[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Hotelul Continental de vanzare pentru 6,5 milioane de euro!

Telenovela in care rolul principal este jucat de Hotelul Continental din Cluj-Napoca, pare sa nu se mai termine niciodata. Astfel, dupa ce in 2005 a fost cumparat de miliardarul Dorel Tamas, hotelul a trecut prin diferite faze: de centru comercial, vanzari fantoma, iar acum insolventa si faliment pentru societatea care-l detine, Ardeleana S.A. Alba-Iulia. Companie in faliment, patron urmarit international[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.