Yandex.Metrica

Se stabilizeaza piata de retail

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Stim cu totii ca romanii persista intr-un comportament investitional inoperant.

Vrem profituri imediate si nu dispunem de rabdarea de a implementa proiecte cu bataie lunga. In ciuda faptului ca afaceristii veterani sustin in cunostinta de cauza ca investitiile cele mai sanatoase si mai eficiente sunt cele care-si amortizeaza consturile initiale abia dupa sedimentarea pe piata, continuam sa credem ca miscarile inteligente sunt cele gandite pentru cel mult un an de activitate.

Se pare, insa, ca piata din Romania nu mai este compatibila cu astfel de investitii-fulger.

In aceasta ordine de idei, cei de la imopedia.ro ne informeaza ca piata de retail se aliniaza la standardele europene. Viitorul va fi unul al afacerilor de lunga si foarte lunga durata.

Chiar daca, la o analiza superficiala, retailul local pare sa fi intrat intr-un picaj dramatic, realitatea este mai mult decat benefica. Dupa spasmul anilor trecuti, linistea care se aseaza peste acest segment este de foarte bun augur.

Raportandu-ne la ce a fost in ultimii patru-cinci ani, putem considera ca retailul nu mai este un star al pietei locale financiare. In principal, din cauza faptului ca ritmurile de crestere nu mai sunt acelea extraordinare cu doua cifre, de 70-80%, ci sunt mult mai scazute, chiar ritmuri negative. Este o perioada in care retailul practic se reasează si incep a se dezvolta acele modele care sa-i asigure o crestere organica sanatoasa pentru perioada urmatoare“, a declarat Sorin Mititelu, directorul executiv al Directiei Managementul Segmentelor Retail din cadrul BCR.

Singurul impediment peste care trebuie sa treaca piata de retail este neincrederea cronica a cetaneanului roman, neincredere alimentata in mod constant de instabilitatea pietei in totalitatea ei.

Vazand toate aceste lucruri, putem crede ca retailul pe piata romaneasca nu are un viitor prea stralucit. Totusi, retailul ramane o mare oportunitate de afaceri pentru piata romaneasca“, a continuat Mititelu.

Declaratia reprezentantului BCR vine in totala contradictie cu entuziasmul manifestat pana nu demult de unii experti ai pietei imobiliare, experti care ne-au informat ca retailul romanesc va cunoaste un boom considerabil in urmatorii ani.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Retail-ul romanesc duce lipsa de investitori straini

Se pare ca piata de retail din Romania a intrat intr-un con de umbra, investitorii straini incercandu-si norocul in alte tari mai putin traumatizate de recenta criza economica. Potrivit unui clasament realizat de compania de consultanta A.T. Kearney, Romania nu mai figureaza in topul celor 30 de tari vanate de investitorii de pe piata retailului. Avand in vedere ca ultimii[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Sapte mall-uri noi pana la sfarsitul acestui an

Stim cu totii ca piata de retail din Romania cunoastea un reviriment cu totul neasteptat. Specialistii acestui domeniu ne aduc la cunostinta faptul ca tara noastra va intra in perioada imediat urmatoare in topul statelor cu cele mai vaste centre comerciale din Europa Centrala si de Est. Cu alte cuvinte, ne vom mandri cat de curand cu una dintre cele[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

De ce ne parasesc investitorii straini

Se stie ca piata imobiliara din Romania a fost dinamizata de investitiile straine. n ciuda faptului ca oficialii guvernamentali persista intr-un patriotism vetust, sustinand sus si tare ca economia locala a cunoscut boom-ul pre-recesiune datorita miscarilor esentialmente interne, adevarul este ca fara aportul investitional de peste granite am fi fost pe nicaieri. Avand in vedere ca investitorii straini isi fac[...]

Citeste mai mult