Yandex.Metrica

Se relanseaza proiectul Casa Verde!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

O stire de ieri ne-a pus pe ganduri: au inflorit pomii din Marginimea Sibiului in mijlocul toamnei. In ton cu aceast fenomen, programul Casa Verde al Ministerului Mediului inverzeste casele romanilor in contrast cu anotimpul in care ne aflam.

Sa ne amintim putin care au fost etapele marcante, in cadrul programului guvernamental. In februarie 2012, ministrul de atunci, Laszlo Borbely anunta ca programul Casa Verde va beneficia in acest an de 100 de milioane de lei. Numai ca, la nici doua luni dupa aceasta declaratie, noul ministru Attila Korodi anunta ca nu exista bani pentru continuarea programului.

“Suntem nevoiti sa nu deschidem o noua sesiune a programului Casa Verde anul acesta. Ne concentram eforturile financiare pentru acoperirea cheltuielilor si plata sumelor in urma investitiilor facute anul trecut in acest program”, declara Korodi in aprilie.

Au trecut luni, s-au schimbat ministrii, iar noul ministru al mediului, Rovana Plumb spunea ca: “Guvernul a alocat suma de 20 de milioane de lei pana la sfarsitul anului pentru finantarea proiectelor deja depuse pentru programul Casa Verde”.

De asemenea, ministrul mediului s-a referit la proiectele desfasurate de ministerul pe care-l conduce in domeniul energiei regenerabile, mentionand faptul ca, au fost depuse 38 de proiecte in valoare totala de 40 de milioane de lei, privind instalarea de sisteme de termoficare care folosesc surse de energie regenerabila. De asemenea, in privinta cresterii productiei de energie regenerabila au fost depuse 68 de proiecte in valoare totala de 1,2 miliarde de lei.

Sursa www.dailybusiness.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Uite programul, nu e programul!

Se pare ca programul de guvernare in Romania nu tine seama de proiectele gandite si puse pe hartie ci de numele ministrului aflat in scaunul unui minister la un moment dat. Astfel nu ne putem explica fenomene care devin deja reguli. Dupa ce pe vremea ministrului Elena Udrea existau fonduri pentru reabilitarea termica a blocurilor, acum noul ministru, Cristian Petrescu[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Evolutia programului "Prima Casa 4" pe piata imobiliara

Programul Prima Casa 4 a debutat cel putin mediocru, cei mai multi si mai relevanti analisti ai pietei imobiliare sustinand ca romanii sunt prea putin interesati de acest proiect guvernamental. In ciuda controverselor nascute in jurul acestei a patra etape a programului de creditare, toate institutiile financiare cu greutate pe piata romaneasca au decis, in cele din urma, sa acorde[...]

Citeste mai mult
coming back soon