fbpx Yandex.Metrica

Se investesc 2 miliarde de euro in constructia de drumuri si autostrazi

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Recesiunea face inca ravagii, piata este relativ instabila, multe sectoare zac intr-un blocaj aparent definitiv, insa realitatea nu este atat de cumplita precum pare la o prima si superficiala analiza. Situatia economica din Romania se normalizeaza incet dar sigur, si odata cu aceasta piata imobiliara isi revine in simtiri.

Unul dintre aspectele care continua sa dea fiori pe sira spinarii celor care se roaga pentru o iesire urgenta si finala a Romaniei din criza economica este cel direct legat de infrastructura. Stim cu totii ca autostrazile se construiesc mai mult pe hartie, iar drumurile sunt adevarate ruine pe care se aplica inutil reparatii formale.

Suntem informati via imopedia.ro ca se pregatesc o serie de investitii ample centrate in primul rand pe constructia de autostrazi si pe eficientizarea infrastructrii. Se vor aloca, astfel, aproximativ 4,9 milioane de euro, din care circa 2 miliarde vor fi utilizate pentru respectivele autostrazi si drumuri. Restul va fi folosit pentru modernizarea oraselor si pentru eficientizarea sistemelor de apa si canalizare.

In contextul in care sectorul constructiilor a fost cel mai afectat de criza economica, aceasta stire este mai mult decat imbucuratoare. Reprezentatii Ministerului Dezvoltarii Regionale si al Turismului ne anunta ca Romania s-a smuls in sfarsit din marasmul financiar in care-a zacut in ultimii ani. Cele doua miliarde de euro vor fi cheltuite responsabil si inteligent.

„Semnalele care vin din piaţă arată că aceasta îşi revine încet-încet. Totuşi, avem două trimestre succesive de creştere economică şi în 2010 am început un program de dezvoltare a infrastructurii. Azi se finalizează absolut toate pachetele referitoare la drumuri. Până ieri mai erau doar 5 pachete care urmau să fie trimise către sistemul de achiziţii publice. Prin urmare, din acest punct de vedere intenţia noastră e ca piaţa construcţiilor să primească o infuzie de viaţă, energie şi capital. Există şi o activitate febrilă la Ministerul Transporturilor pentru deschiderea unui nou tronson de autostradă la Orăştie şi unul între Arad şi Timişoara. Dincolo de tot ce se vehiculează în presă, aceste lucruri se întâmplă şi cred eu că vor constribui la dezvoltarea sectorului construcţiilor”, a spus Eugen Curteanu, secretar de stat în MDRT.

Pana aici totul e bine, insa mai exista un test esential care trebuie trecut cu brio pentru a se intra cu adevarat in procesul de revitalizare al acestui sector problematic. Desi unii experti considera ca folosirea materialelor ieftine nu este in mod necesar un aspect negativ, stim cu totii ca niciun drum proaspat construit nu ramane astfel mai mult de 6 luni. Adevarul empiric este ca strazile sunt intr-un nesfarsit proces de reparatie.

„Constructorii au folosit materiale ieftine, dar asta nu înseamnă că au fost materiale proaste. Preţurile au scăzut din cauza crizei. Au fost cu siguranţă şi cazuri disparate în care s-au ridicat construcţii de slabă calitate, dar nu putem vorbi despre un fenomen general”, a declarat Eugen Curteanu.

Suntem informati la final ca procesul de revitalizare al acestui segment are nevoie de aportul sustinut al Guvernului. In acest sens, perspectivele nu sunt tocmai faste, avand in special in vedere modul sinuos prin care se implica institutiile statului in proiectele de amploare.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

BCR-ul ne anunta ca anul 2011 e ideal pentru tranzactiile imobiliare

Conform spuselor lui Lucian Anghel (via money.ro), economistul-sef al BCR-ului, anul 2011 este ideal pentru tranzactiile imobiliare. Cu toate ca inca suntem in criza, specialistii sustin ca anul se va incheia cu o crestestere economica de aproximativ 2%. Aceasta mica revitalizare nu ne va scoate din recesiune in totalitate, insa va da startul unui proces de redresare macro-economica, proces care[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

BLITZ Imobiliare prezinta trei case deosebite din Cluj-Napoca

Expertii de toate facturile si orientarile profesionale sustin ca piata imobiliara se afla acum in convalescenta. Desi gurile rele sustin ca reviviscenta acestui sector este completamente falsa, nu putem ignora toate datele statistice care anunta un viitor stabil. Cinismul si atitudinea prudenta sunt justificabile in contextul in care inca nu am iesit din criza economica. Exista multe segmente ale pietei[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Apartamente la doar 20.000 de euro

Unul dintre principalele motive pentru care potentialii cumparatori nu se inghesuie sa achizitioneze apartemente in aceasta perioada este pretul standard mult prea ridicat. S-a vorbit intens si aparent inutil despre acest aspect al pietei imobiliare. Conform unuia dintre multele rapoarte efectuate recent, doar 13% dintre romani intentioneaza sa cumpere o locuinte in urmatoarele 12 luni. In ciuda analizelor mai mult[...]

Citeste mai mult
coming back soon