Yandex.Metrica

Se ieftinesc creditele Prima Casa la Banca Transilvania!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Banca Transilvania ieftineste creditele Prima Casa ca urmare a modificarilor instituite recent in program prin care, imprumuturile se acorda exclusiv in lei. Acesta este un prim pas spre echilibrarea balantei intre creditele in euro, mult mai avantajoase pentru clienti, si cele in lei care au facut ca piata imobiliara sa se cutremure in ultimile saptamani.

DAE 6,23%, dobanda nominala 3,76% pana la 30 septembrie

“Datorita noilor caracteristici ale acestor credite, acordate in exclusivitate in lei, clientii vor putea lua un imprumut cu pana la 7,8% mai mare decat pana acum”, au declarat surse din cadrul Bancii Transilvania.

“In cazul unui imprumut de 200.000 de lei pe o perioada de 36 de luni, rata in prima luna este de 1.268 lei, DAE este de 6,23% iar suma totala de plata, 415.489 lei”, au completat acestea.

Banca Transilvania a acordat pana in prezent 4.450 de credite, totalizand 164.200.000 euro. Conform ultimei suplimentari de fonduri, bancii i-a fost repartizat un plafon de 105 milioane de lei, din care 35 de milioane sunt destinati achizitiei de locuinte construite de Agentia Nationala pentru Locuinte(ANL).

Datele de pe portalul financiar eFin.ro plaseaza Banca Transilvania pe primul loc in randul bancilor comerciale in ceea ce priveste conditiile de creditare pentru Prima Casa, insa miscari similare sunt asteptate si din partea concurentei.

Banca Transilvania- DAE 6,23%
BCR- DAE 6,86%
BRD- DAE 6,92%
Piraeus Bank- DAE 7,04%
Bank Post- DAE 7,29%

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Cele mai bune credite «Prima casă»

Numai câteva bănci practică la creditele pentru locuinţe garantate de stat marje mai mici decât cele limită impuse de programul guvernamental. Din acest motiv, ofertele sunt aproape identice. Cele mai mici dobânzi la creditele „Prima casă" în euro sunt percepute de Raiffeisen Bank şi Emporiki. Acestea practică marje de 3,5% care se adaugă la indicele EURIBOR la 3 luni. La[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

A inceput Prima Casa, varianta in lei. Ce se intampla cu preturile locuintelor?

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a distribuit recent bancilor fondurile suplimentare de 1,2 miliarde de lei pentru acordarea de credite Prima Casa exclusiv in moneda nationala. Din totalul acestora, 500 milioane de lei sunt destinati achizitionarii de locuinte construite prin ANL. Decizia de a acorda credite pentru achizitia de locuinte prin programul guvernamental[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Bank Leumi acorda credite "Prima Casa"

Bank Leumi Romania este cea mai recenta institutie financiara care-si anunta, in mod oficial, participarea la programul Prima Casa 4. Banca va acorda credite in limita unui plafon de 7,2 milioane euro, finantand atat cumpararea de locuinte finalizate sau in constructie, cat si achizitia de imobile care urmeaza sa fie construite. Conditiile de acordare a imprumuturilor raman neschimbate fata de[...]

Citeste mai mult