Yandex.Metrica

Se dezgheata piata spatiilor industriale. Vezi ce cota de piata are Clujul!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Unul dintre cele mai afectate sectoare ale pietei imobiliare in perioada de criza a fost, cu siguranta, sectorul spatiilor industriale in care, din cauza lipsei de finantare nu s-au dezvoltat foarte multe constructii noi.

Se dezgheata piata spatiilor industriale. Vezi ce cota de piata are Clujul!Perioada nefasta se apropie de sfarsit, datele din piata confirmand faptul ca la nivel national sunt in curs de derulare mai multe proiecte industriale noi. Chiar si asa, cererea pentru astfel de spatii depaseste oferta iar noile proiecte nu vor face decat sa incerce sa acopere cererea deja existenta.

“Nu sunt foarte multe lucrari in derulare. Jucatorii importanti din aceasta piata au aplicat pentru 2013 o politica de siguranta, iar constructiile speculative au fost nesemnificative ca numar. Aici putem enumera dezvoltari in derulare precum Graells& Llonch la Turda, companie ce dezvolta un parc industrial de 200.000 de metri patrati si VGP Group in Timisoara, care lucreaza la extinderea cu 7.500 mp a unui proiect deja existent”, a declarat Madalin Aresmeritoaie reprezentant Activ Property Services.

“In urmatoarea perioada putem vorbi despre o crestere a numarului de constructii noi, necesare pentru a acoperi aceasta cerere”, a completat acesta.

In 2013, cele mai active piete pe segmentul spatiilor industriale au fost cea din Bucuresti, cu o cota de 35-40%, urmata de Timisoara cu 25%. Restul cotei de piata se imparte intre Cluj, Ploiesti si Brasov. Cei mai importanti chiriasi din sectorul industrial au fost: segmentul auto, productia de ambalaje, logistica si medicamentele.

Sursa: Capital

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Spatii de inchiriat in Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Criza economica a trecut piata constructiilor prin "foc si sabie"

Criza economica a lovit in stanga si-n dreapta fara discriminare, insa unul dintre sectoarele cele mai afectate a fost cel al constructiilor. Companiile nascute in perioada pre-recesiune au decedat primele, iar companiile vechi si cu un capital solid in spate au picat, in ciuda portofoliilor substantiale, ca mustele. Piata imobiliara este fluctuanta si imprevizibila chiar si in perioadele de relativa[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata spatiilor industriale si echilibrul instabil

Cei de la Imopedia.ro ne informeaza ca piata spatiilor industriale a ajuns, in sfarsit, la un grad de stabilitate care le permite dezvoltatorilor sa conceapa si sa puna in aplicare proiecte noi. Gradul de ocupare al acestori spatii este foarte ridicat. In contextul in care stocul de locatii deja construite  este "vanat" cu insistenta disperare, nu este de mirare ca[...]

Citeste mai mult
coming back soon