Yandex.Metrica

Se construieste mai putin decat in 2010

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform datelor furnizate miercuri de Institutul National de Statistica, numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladirile rezidentiale a scazut, in primele 8 saptamani din 2011, cu 5,6%, principalele regiuni in care-a fost inregistrat acest femomen fiind Sud-Muntenia, Nord-Est, Centru, Sud-Vest Oltenia si Vest.

Situatia nu este, insa, absolut dramatica, cresteri fiind inregistrate in regiunile Nord-Vest (+334 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+135 autorizatii) si Sud-Est (+46 autorizatii).

Potrivit datelor INS, in luna august s-au eliberat 4.345 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, in crestere cu 11,9% fata de luna iulie 2011 si in scadere cu 7% fata de luna august 2010, din care 68,3% sunt pentru zona rurala.

Distributia in profil regional evidentiaza o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale fata de luna precedenta, cele mai semnificative inregistrandu-se in regiunile de dezvoltare Nord-Est (+165 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (+113 autorizatii), Sud-Est (+78 autorizatii) si Nord-Vest (+68 autorizatii).

In regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a scazut cu 12 autorizatii.

In luna august, fata de aceeasi luna a anului precedent, se remarca o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale (-325 autorizatii), scaderi semnificative inregistrandu-se in regiunile de dezvoltare Nord-Est (-200 autorizatii), Sud-Muntenia (-136 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (-43 autorizatii).

Cresteri usoare au fost in regiunile de dezvoltare Nord-Vest, Bucuresti-Ilfov si Vest.

Sursa: Bloombiz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cu 5,3 mai putine autorizatii de construire in prima jumatate a acestui an

Conform celui mai recent comunicat de presa al Institutului National de Statistica, numarul autorizatiilor de contruire pentru cladirile rezidentiale eliberate in perioada ianuarie – iulie 2011 a fost de 22.822, in scadere cu 5,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In luna iulie 2011, s-au eliberat 3.884 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 6,7% fata de[...]

Citeste mai mult
Acum 11 ani 0 Comentarii

INS: Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale in aprilie a crescut cu 7%

Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru ridicarea de cladiri rezidentiale a avansat cu 7% fata de martie, la 3.686 documente, dar a scazut cu 9,5% fata de aceeasi luna din 2009, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Majoritatea documentelor eliberate, 63,9%, sunt pentru zona rurala. In majoritatea regiunilor de dezvoltare s-a inregistrat o crestere a numarului de autorizatii de[...]

Citeste mai mult
coming back soon