Yandex.Metrica

Se construieste mai mult, in special in zona rurala. VEZI ultimele statistici!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Sectorul constructiilor rezidentiale este in crestere, lucru confirmat si de datele furnizate de Institutul National de Statistica. Astfel, in luna septembrie, s-au eliberat cu 6,6% mai multe autorizatii de constructie decat in luna august.

Se construieste mai mult, in special in zona rurala. VEZI ultimele statisticiFata de aceeasi luna a anului trecut, cresterea este de 3%!

Interesant este faptul ca 59,6% din totalul de 3.858 de autorizatii de constructie, emise in luna septembrie pentru construirea de cladiri rezidentiale, sunt pentru zona rurala, semn ca se construieste in special in comunele si satele de la marginea marilor orase.

Distributia pe regiuni de dezvoltare(luna septembrie fata de august):

Bucuresti-Ilfov +266 autorizatii
Sud-Muntenia +80
Vest +59
Nord-Vest +4
Centru -11
Sud-Est -35
Sud-Vest Oltenia -42
Nord-Est -81

In primele noua luni ale anului 2014, numarul total de autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale a fost de 29.032, cu 0.2% mai mic decat in aceeasi perioada a anului 2013. Cresteri au inregistrat 3 regiuni, in timp ce 4 regiuni sunt responsabile pentru numarul mai mic de autorizatii eliberate.

Bucuresti-Ilfov conduce detasat cu +1.229 autorizatii
Nord-Vest +135
Sud-Est +8
Vest -209
Sud-Vest Oltenia -231
Sud-Muntenia -273
Nord-Est -358
Centru -359

Sursa: Wall Street

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Se construieste mai putin decat in 2010

Conform datelor furnizate miercuri de Institutul National de Statistica, numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladirile rezidentiale a scazut, in primele 8 saptamani din 2011, cu 5,6%, principalele regiuni in care-a fost inregistrat acest femomen fiind Sud-Muntenia, Nord-Est, Centru, Sud-Vest Oltenia si Vest. Situatia nu este, insa, absolut dramatica, cresteri fiind inregistrate in regiunile Nord-Vest (+334 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+135 autorizatii)[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Constructorii se pregatesc de iarna!

Se construieste mai putin, iar zona rurala a luat fata celei urbane. Asa arata datele furnizate de Institutul National de Statistica pentru septembrie 2012. Astfel, in prima luna de toamna s-au eliberat 3.521 de autorizatii de constructie rezidentiale la nivel national, cu 11, 8% mai putine ca in august 2012 si cu 8,4% mai putine decat in aceeasi perioada a[...]

Citeste mai mult
coming back soon