Yandex.Metrica

Se construieste mai mult, in special in zona rurala. VEZI ultimele statistici!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Sectorul constructiilor rezidentiale este in crestere, lucru confirmat si de datele furnizate de Institutul National de Statistica. Astfel, in luna septembrie, s-au eliberat cu 6,6% mai multe autorizatii de constructie decat in luna august.

Se construieste mai mult, in special in zona rurala. VEZI ultimele statisticiFata de aceeasi luna a anului trecut, cresterea este de 3%!

Interesant este faptul ca 59,6% din totalul de 3.858 de autorizatii de constructie, emise in luna septembrie pentru construirea de cladiri rezidentiale, sunt pentru zona rurala, semn ca se construieste in special in comunele si satele de la marginea marilor orase.

Distributia pe regiuni de dezvoltare(luna septembrie fata de august):

Bucuresti-Ilfov +266 autorizatii
Sud-Muntenia +80
Vest +59
Nord-Vest +4
Centru -11
Sud-Est -35
Sud-Vest Oltenia -42
Nord-Est -81

In primele noua luni ale anului 2014, numarul total de autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale a fost de 29.032, cu 0.2% mai mic decat in aceeasi perioada a anului 2013. Cresteri au inregistrat 3 regiuni, in timp ce 4 regiuni sunt responsabile pentru numarul mai mic de autorizatii eliberate.

Bucuresti-Ilfov conduce detasat cu +1.229 autorizatii
Nord-Vest +135
Sud-Est +8
Vest -209
Sud-Vest Oltenia -231
Sud-Muntenia -273
Nord-Est -358
Centru -359

Sursa: Wall Street

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Se construieste mai putin decat in 2010

Conform datelor furnizate miercuri de Institutul National de Statistica, numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladirile rezidentiale a scazut, in primele 8 saptamani din 2011, cu 5,6%, principalele regiuni in care-a fost inregistrat acest femomen fiind Sud-Muntenia, Nord-Est, Centru, Sud-Vest Oltenia si Vest. Situatia nu este, insa, absolut dramatica, cresteri fiind inregistrate in regiunile Nord-Vest (+334 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+135 autorizatii)[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cu 5,3 mai putine autorizatii de construire in prima jumatate a acestui an

Conform celui mai recent comunicat de presa al Institutului National de Statistica, numarul autorizatiilor de contruire pentru cladirile rezidentiale eliberate in perioada ianuarie – iulie 2011 a fost de 22.822, in scadere cu 5,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In luna iulie 2011, s-au eliberat 3.884 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 6,7% fata de[...]

Citeste mai mult