Yandex.Metrica

SE CONFIRMA: cele mai scumpe apartamente de vanzare din tara sunt in Cluj!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Pentru a doua luna consecutiv, Clujul este in fata Bucurestiului in ceea ce priveste preturile medii publice ale apartamentelor de vanzare. Mai mult, diferenta s-a marit pe fondul cresterii accelerate a preturilor din Cluj si a unei luni de stagnare in capitala.

chart-septembrie2015

Indicele Blitz in luna septembrie: 1.105 euro/mp

indice10_02
Conform indicelui Blitz, apartamentele din Cluj au castigat in luna septembrie in medie 35 euro/mp, ceea ce inseamna o crestere de 3,27% fata de luna august. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat in randul locuintelor cu un grad redus de confort, de 1-2 camere, perfecte pentru studenti si pentru familii tinere, accesibile creditarii prin Prima Casa si nu numai.

Florestiul depaseste pragul de 600 euro/mp, Manasturul pe cel de 1.000 euro/mp !

indice10_01
Florestiul este primul in topul cresterilor procentuale desi ca valoare bruta, cresterea este la nivelul unor cartiere din Cluj, de exemplu Marasti sau Zorilor, unde indicele Blitz a inregistrat mariri de preturi de peste 50 euro/mp. In acelasi timp apartamentele din Manastur au depasit pragul psihologic de 1.000 de euro/mp, lucru previzibil ca urmare a trendului crescator din ultimele luni.

Topul cartierelor Clujului este dominat de cartierele vechi, acestea ocupand primele 5 pozitii ale clasamentului

1. Centru 1.265 euro/mp
2. Zorilor 1.173 euro/mp
3. Gheorgheni 1.161 euro/mp
4. Grigorescu 1.125 euro/mp
5. Marasti 1.123 euro/mp

Acest val de cresteri de pe piata imobiliara clujeana poate fi justificat de perioada propice tranzactiilor imobiliare, Clujul fiind in primul rand un centru universitar important, dar si de accesul tot mai facil la creditare. De asemenea, un alt aspect important in acest sens este cel legat de ansamblurile imobiliare noi, construite in zone foarte bune ale orasului, precum si de revenirea in prin-plan a unui obicei din perioada de dinaintea crizei imobiliare: vanzarea apartamentelor inca din faza de proiect.

Indicele Blitz este un instrument statistic imobiliar unic pe piata locala, care prezinta valoarea medie a preturilor publice exprimata in euro/mp, pentru apartamentele de vanzare din Cluj.

Indicele Blitz este un produs gratuit care completeaza oferta de materiale, aplicatii si instrumente pe care Blitz le ofera clientilor si partenerilor sai pentru ca acestia sa se familiarizeze cu termenii si tehnicile cu care opereaza piata imobiliara.

Echipa Blitz

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Indicele Blitz februarie 2014
Acum 7 ani 0 Comentarii

"Pipera Clujului" din nou in top! Vezi cat costa apartamentele din Buna Ziua si din celelalte cartiere ale Clujului in februarie

Piata imobiliara clujeana, in sectorul vanzarilor de apartamente, raporteaza o stare de echilibru in primele doua luni ale anului 2014, conform indicelui Blitz Imobiliare. Astfel, cresterile constante de preturi publice medii din unele cartiere sunt echilibrate de scaderile de preturi din celelalte, facand ca indicele Blitz sa creasca in februarie doar cu 1 euro/mp fata de luna anterioara, ajungand la[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

In luna aprilie indicele Blitz Imobiliare din cele mai importante cartiere ale Clujului a depasit 1000 euro/mp! Vezi care este exceptia!

Un singur cartier clujean s-a situat sub pragul psihologic de 1.000 de euro/ mp, in ceea ce priveste pretul mediu public al apartamentelor de vanzare. Desi au castigat 39 de euro/mp in numai patru luni, apartamentele din Manastur au ramas in continuare cele mai accesibile apartamente de vanzare din Cluj-Napoca. Pretul mediu public al unui apartament din Manastur, conform indicelui[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Apartamentele din Cluj-Napoca mai scumpe in primul trimestru fata de sfarsitul anului trecut! Vezi care sunt preturile!

Indicele mediu Blitz pentru apartamentele de vanzare din municipiul Cluj-Napoca, in primele trei luni ale anului, a raportat valoarea de 983 euro/mp, fata de 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut.In acelasi timp, pretul mediu al apartamentelor din municipiu si din localitatile vecine s-a mentinut la un nivel relativ constant, 862 euro/mp fata de 861 euro/mp la finele lui 2013. In[...]

Citeste mai mult
coming back soon