Yandex.Metrica

Se asteapta ieftinirea apartamentelor noi

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata imobiliara din Romania e pe drumul cel bun, sau cel putin asta e ceea ce sustin o mare parte dintre specialistii in imobiliare. Toate semnele confirma aceasta predictie de bun augur. Sa nu ne lasam insa furati de un prea mare entuziasm. Mai exista multe aspecte de corectat in ceea ce priveste sectorul imobiliar pentru a se putea spune ca situatia s-a stabilizat pe de-ntregul.

Un astfel de aspect problematic este pretul ridicat al apartamentelor noi. Conform unui studiu realizat de Jones Lang LaSalle, puterea de cumparare a clientilor cu venituri mici si medii este mult sub standardul impus de locuintele noi si foarte noi.

Avand in vedere ca de programul Prima Casa 4 beneficiaza doar sectorul imobiliar secundar, si mai luand in considerare faptul ca bugetul acestui proiect guvernamental nu depaseste 200 milioane de euro, e de preferat ca piata imobiliara rezidentiala sa treaca printr-un foarte drastic proces de reevaluare a exigentelor tranzactionale.

„Noua ofertă va trebui să fie mult mai bine adaptată cererii locale, în timp ce oferta deja existentă pe piaţa rezidenţială primară va trebui să-şi modifice în continuare preţurile de vânzare. Scăderea substanţială a bugetului programului Prima Casă, care valorează 200 milioane euro, în comparaţie cu 700 milioane euro, în medie, valoarea ediţiei anterioare, arată că dezvoltatorii nu se mai pot baza pe sprijin guvernamental, în condiţiile în care sectorul bancar este în continuare foarte slab”, e una dintre concluziile celui mai recent studiu efectuat de cei de la Jones Lang LaSalle.

Situatia este complexa si necesita restructurari majore. Suprafetele mari sunt prea scumpe pentru buzunarele romanilor de rand, cele mai multe locuinte noi sunt de lux, adicatelea mult peste puterea de cumparare a unui potential client cu venituri medii, iar locuintele noi si ieftine sunt in genere prost dotate, duc lipsa impardonabila de sisteme de apa si canalizare si au o infrastructura ca si inexistenta.

sursa: Mediafax.ro

Echipa BLITZ Imobiliare  – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara in 2011

Cativa analisti imobiliari entuziasti au ajuns la concluzia a piata imobiliara rezidentiala a ajuns la limita-i cea mai de jos, viitorul urmand a fi, in mod necesar, unul al cresterii neconditionate. In ciuda faptului ca acest sector cunoaste, intr-adevar, unele majorari de relevanta ambigua, "critica imobiliara" se imparte in doua tabere, cei sceptici fiind de parere ca pragul de jos[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Expertii sunt optimisti - Piata imobiliara este pe drumul cel bun

Piata imobiliara este pentru noi o mare si inscrutabila enigma, presa de specialitate obligandu-ne sa jonglam cu informatii contradictorii. De la optimismul incoruptibil pana la cinismul „pur si dur”,  am trecut prin toate starile umane posibile. Am crezut, alaturi de specialistii de toate facturile, ca piata imobiliara isi revine si ne asteapta, in consecinta, un viitor dinamizat de proiecte care[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara si economia

In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

Citeste mai mult
coming back soon