Yandex.Metrica

Se apropie data limita pentru asigurarea obligatorie a locuintelor

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

S-a discutat intens si inutil pe marginea asigurarilor obligatorii ale locuintelor. Data limita, si anume 15 iulie, se apropie ineluctabil iar romanii pare-se ca prefera sa astepte amenzile.

Marius Bulugea, presedintele PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor), considera ca numarul celor care-si vor fi asigurat locuintele pana la finele primului an al programului initiat de guvernul Romaniei va fi cu mult sub nivelul asteptarilor.

Conform predictiilor acestuia, vor fi semnate aproximativ 620.000 de polite sau, daca e sa vorbim in termeni procentuali, doar 7,4% dintre romani se vor fi achitat de aceasta obligatie.

Startul programului de asigurare obligatorie a locuintelor a fost dat in data de 15 iulie 2010. In ciuda faptului ca aceasta masura a fost conceputa, in esenta, pentru binele tuturor, cetatenii romani se dovedesc a fi mai mult decat refractari.

In conditiile in care in Romania exista aproximativ 8,4 milioane de proprietati rezidentiale, cele 620.000 de polite care, conform profetiilor lui Bulugea, vor fi incheiate pana in data de 15 iulie a acestui an denota indiferenta crasa a romanului.

Pana la sfarsitul lunii iunie au fost incheiate aproximativ 585.000 de polite de asigurare obligatorie a locuintelor. Ritmul de emitere a crescut in luna iunie la circa 3.000 polite pe zi, de la 750 – 1.000 de polite incheiate zilnic in mai. Cu toate acestea, subscrierile sunt sub estimarile noastre. Pe 15 iulie, la un an de la startului programului, ar putea fi aproximativ 620.000 de locuinte asigurate“, a declarat Bulugea.

Bulugea a atras atentia ca proprietarii care nu isi asigura locuinta nu vor beneficia de niciun sprijin din partea statului in cazul in care le va fi distrusa casa in urma unei calamitati naturale. Totodata, proprietarii care nu isi asigura locuintele risca o amenda cuprinsa intre 100 si 500 lei, amenda aplicata de autoritatile locale.

Intarzierea crasa a cetatenilor romani este si nu este explicabila. Viata este grea, preturile a tot ceea ce se vinde legal au ba sunt mult prea mari pentru buzunarele noastre, iar taxele si impozitele ne ucid lent si sigur. Cu toate acestea, sumele solicitate nu sunt imposibil de mari: 20 de euro pentru locuintele de tip A (structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic) si 10 euro pentru locuintele de tip B ( pereti din materiale nesupuse tratamentelor termice si/sau chimice).

Suma maxima asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru cele de tip B.

Sursa: Money.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Polite de asigurare obligatorie a locuintelor in valoare de 13,4 milioane lei

Conform celui mai recent comunicat de presa "livrat" de reprezentantii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale, au fost emise pana in prezent aproximativ 820.000 de polite asigurare a locuintelor, in aceasta categorie fiind incluse doar cele trei riscuri cerute obligatoriu prin lege, si anume cutremur, inundatii si alunecari de teren. In aceeasi ordine de idei, valoarea totala a primelor brute[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

PAID-ul risca sa-si piarda clientii: romanii nu vor sa-si asigure locuintele

Reprezentantii PAID au declarat recent ca au fost dezamagiti de numarul impardonabil de mic de proprietari care s-au achitat de datoria de a-si asigura locuintele. Desi oficialii responsabili de buna si echitabila aplicare a acestei legi s-au asteptat la un procent de 15-20% proprietati asigurate pana la primul termen scadent, doar 8% dintre romani au incheiat politele cu pricina. In[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Asigurarea obligatorie a locuintelor- bilantul a doi ani de neimpliniri

Data de 15 iulie 2011 a insemnat termenul-limita pentru asigurarea locuintelor impotriva celor trei tipuri de daune majore: cutremure, alunecari de teren si inundatii. Insa in prezent, aceasta masura nu se mai aplica in forma initiala, pentru ca a avut numeroase lacune. Obligativitatea politelor si amenzile mari anuntate au facut ca in primele luni de campanie numarul asigurarilor incheiate sa[...]

Citeste mai mult
coming back soon