Yandex.Metrica

Se anunta zile bune pentru piata de retail din Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cel mai recent studiu de piata DTZ Fair Value Index arata ca Romania a iesit din conul de umbra si a redevenit atractiva pentru investitorii de peste granite. Trebuie, insa, remarcat faptul ca aceasta revenire a tarii noastre pe radarul dezvoltatorilor imobiliari este in directa si exclusiva legatura cu segmentul de retail.

La nivel european, piata imobiliara a inregistrat, cel putin in aceste luni, o crestere semnificativa. Conform indexului Fair Value, index care masoare gradul de atractivitate al sectoarelor comerciale din lume, Romania a ajuns, in prezent, la valoarea 41 in pe batranului continent, prezentand o crestere de la 32, cifra identificata in primul trimesru al anului 2011.

In aceasta ordine de idei, cei de la DTZ ne aduc la cunostinta ca piata comerciala din Europa a crescut in toata toata splendoarea-i instabila si imprevizibila.

Astfel, sectorul de birouri a avansat de la 17 la 28, sectorul de retail a ajuns la valoarea 50, iar indexul Fair Value al segmentului industrial a trecut de la 48 la 52.

In contextul in care piata economica europeana este asa cum este, aceste cifre nu pot decat sa ne bucure si sa ne dea infinite sperante in dinamica tranzactionala a viitorului. Cresterea atractivitatii comerciale a Europei dupa doua trimestre consecutive de scadere spune multe despre eforturile potentatilor financiari de a repune piata pe picioare.

In Europa Centrala si de Est, cresterea considerabila si pertinenta a fost inregistrata in sectoarele office si retail, raportul celor de la DTZ aratandu-ne ca tocmai aceste piete vor cunoaste cresteri substantiale de capital pe termen mediu, cresteri generate de comprimarea puternica a randamentelor si de cresterea semnificativa a chiriilor, fapt care compenseaza riscul ridicat al acestor segmente.

In aceasta ordine de idei, suntem informati ca Moscova este cel mai performant oras european, sectoarele office si retail functionand la paramentri apropape inexplicabili de mari. In ceea ce priveste Bucurestiul, viitorul pare a fi unul al profiturilor considerabile generate de piata spatiilor comerciale.

Majoritatea pietelor clasate superior au fost in Franta, Germania si Marea Britanie.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Retail-ul romanesc duce lipsa de investitori straini

Se pare ca piata de retail din Romania a intrat intr-un con de umbra, investitorii straini incercandu-si norocul in alte tari mai putin traumatizate de recenta criza economica. Potrivit unui clasament realizat de compania de consultanta A.T. Kearney, Romania nu mai figureaza in topul celor 30 de tari vanate de investitorii de pe piata retailului. Avand in vedere ca ultimii[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Criza a lovit si sectorul Property Management

Suntem informati, via Curierul National, ca piata de Facility&Property Management a intrat, incepand cu acest an, intr-un con de umbra. Conform specialistilor, acest sector va inregistra, in 2011, cresteri de cel mult 7%. "Datorită <<tinereţii>> relative a acestei piete, Facility&Property Managementul din Romania inregistrează o constanta crestere in ultimii ani, chiar daca in 2010 si 2011 aceasta crestere s-a atenuat",[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Investitorii imobiliari straini sunt interesati de piata din Romania

Cei care considera ca Romania a esuat lamentabil si definitiv vor fi deosebit de surprinsi sa afle ca fondurile institutionale si companiile de asigurari si-au exprimat interesul pentru piata noastra imobiliara. In contextul in care dezvoltatorii si investitorii straini au fugit, in ultimii ani, de instabilitatea economica a Romaniei, aceasta stire este de foarte bun augur. Conform celui mai recent[...]

Citeste mai mult