Yandex.Metrica

Se anunta vremuri bune pentru Romania in 2012!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform agentiei de rating Moody’s cunoscuta pentru faptul ca sactioneaza fara exceptie pasii gresiti ai economiilor nationale ale statelor membre ale Uniunii Europene, anul 2012 ar trebui sa aduca pentru Romania crestere economica.

In anul care s-a incheiat, analizele economice releva faptul ca inflatia a scazut de la 3,4 % in septembrie si noiembrie, la 3% in decembrie, aceste procente reprezentand minime isorice dupa 1990. Pentru 2012, Moody’s prevede mentinerea inflatiei in acesti parametrii. Pe de alta parte raportul arata ca PIB-ul va creste cu 2,2 % in acest an, motivatia principala fiind absorbtia de fonduri europene, ce se va realiza intr-un ritm mai ridicat. De asemenea, se estima ca BNR va scadea dobanda de politica monetara, lucrul care deja s-a intamplat, acesta scazand de la 6% la 5,75%, fapt ce va duce invariabil la o ieftinire a creditelor.

Exista si vesti nu tocmai bune si acestea se refera la exporturi. Pe fondul tensiunilor ce au aparut la sfarsitul anului trecut si continua si in prezent in Zona Euro, cele afectate vor fi exporturile si, odata cu ele, posibilitatea de crestere economica mai accelerata in 2012. Totusi, punand in balanta acest semn negativ cu atragerea de fonduri europene, specialistii de la Moody’s estimeaza o crestere economica de peste 2%.

Toate aceste analize ale anului recent incheiat, precum si previziunile pentru anul curent, situeaza Romania pe unul dintre cele mai bune locuri in Uniune, in ceea ce priveste evolutia in domeniul economic.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Optimism pe piata imobiliara europeana in 2012!

Desi majoritatea specialistilor afirma ca anul 2012 va fi un an in care pietele imobiliare ale statelor din Europa vor stagna, acest lucru pare sa fie un semnal pozitiv pentru jucatorii pe aceste piete, mai ales ca acest lucru vine dupa trei ani de scaderi catastrofale. La finele anului trecut, majoritatea statelor europene au declarat cresteri uneori spectaculoase, insa specialistii[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Criza a lovit si sectorul Property Management

Suntem informati, via Curierul National, ca piata de Facility&Property Management a intrat, incepand cu acest an, intr-un con de umbra. Conform specialistilor, acest sector va inregistra, in 2011, cresteri de cel mult 7%. "Datorită <<tinereţii>> relative a acestei piete, Facility&Property Managementul din Romania inregistrează o constanta crestere in ultimii ani, chiar daca in 2010 si 2011 aceasta crestere s-a atenuat",[...]

Citeste mai mult
coming back soon