Yandex.Metrica

Se anunta vremuri bune pentru piata de birouri din Bucuresti

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati via money.ro ca Bucurestiul va inregistra cea mai consistenta crestere a pietei de birouri pe plan european in urmatorii 4 ani.

Potrivit King Sturge, capitala noastra va surclasa astfel Londra, metropola care in 2010 a fost nici mai mult nici mai putin decat cea mai performanta piata de birouri din Europa, inregistrand o crestere de doua cifre a locurilor de munca. In aceeasi categorie s-au aflat Parisul, Varsovia si Moscova.

Conform unui studiu efectuat de Exford Economics, 2010-le a fost problematic pentru Atena, Dublin si Praga, capitale care au inregistrat o scadere a chiriilor pentru birouri. In ceea ce priveste situatia capitalei noastre, suntem informati ca in acest sector dinamica imobiliara s-a stabilizat in ultima perioada a anului trecut.

“Previziunile economice arată că vom vedea o îmbunătăţire modestă în majoritatea pieţelor de birouri din Europa. Cel mai mare potenţial de revenire pe termen scurt şi mediu îl au oraşele germane, Bucureşti, Budapesta şi Londra, unde este prognozată cea mai mare creştere a numărului de locuri de muncă”, sustin reprezentantii King Sturge.

In urmatorii patru ani locurile de munca din Bucuresti vor creste cu aproximativ 4,8 %, Frankfurt-ul va cunoaste o majorare de 3,2%, capitala Ungariei va inregistra o crestere a locurilor de munca de 3%, in ce Londra, lider in acest sector pana anul trecut, va avea o majorare de doar 2,5%.

“Creşterea economică din 2010 a asigurat platforma necesară pentru o îmbunătăţire generală a pieţelor de birouri din Europa. Modesta creştere economică prognozată pentru 2011 ar trebui să sprijine în continuare acest sector, dar nu vom vedea o creştere spectaculoasă pe pieţele din Europa, ceea ce va determina o continuare a preocupării chiriaşilor pe consolidarea şi pe renegocierea contractelor de închiriere”, declara reprezentantii King Sturge.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata globala de birouri a iesit timid din recesiune in a doua parte a lui 2010

Piata globala de birouri a inregistrat in a doua partea a anului 2010 o crestere a cererii, ceea ce a determinat o reducere a spatiilor disponibile, precum si o crestere de 1% a chiriilor, potrivt datelor companiei de consultanta Cushman&Wakefield. Cererea de spatii de birouri a crescut pe fondul cresterii activitatii companiilor, ceea ce a determinat cresterea chiriilor in multe[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata de birouri din Romania este in continua crestere

Va informam intr-un articol publicat recent ca piata birourilor din Bucuresti va fi, conform opiniilor unor experti intr-ale imobiliarelor, cea mai performanta in urmatorii 4 ani, devansand inclusiv Londra, metropla care pana la finalul anului trecut a inregistrat cele mai mari chirii la nivel european. Acestea fiind spuse, cei de la King Sturge au livrat datele statistice ale unui studiu[...]

Citeste mai mult
coming back soon