Yandex.Metrica

Schimbarile din noul Cod Civil in privinta tranzactiilor cu locuinte!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

De o luna de zile functioneaza un nou Cod Civil si acesta a adus modificari importante in privinta tranzactiilor de vanzare.

Principala modificare este schimbarea denumirilor din antecontracte si contracte de vanzare-cumparare in antecontracte si contracte de vanzare. De asemenea procedura este mult mai permisiva, renuntandu-se la formularele de contract standardizate in favoarea unora mult mai deschise negocierilor. Practic, se pot adauga orice modificare, orice clauza, evident cu acordul celor doua parti, facand ca documentele finale sa nu mai semene atat de mult unele cu celelalte.

Pentru incheierea unei tranzactii exista doi pasi importanti:

1. Antecontractul de vanzare– document ce presupune o promisiune de cumparare, respectiv de vanzare, la un termen stabilit si precizat in cadrul documentului. Antecontractul poate de-acum sa prevada sau nu o suma de bani drept avans. De asemenea, este recomandabila, dar nu obligatorie, inscrierea antecontractelor in Cartea Funciara. In cazul in care acest lucru se realizeaza, antecontractul ramane inscris 6 luni(fata de 3 ani pana in prezent) in Cartea Funciara, timp in care oricare dintre parti se poate adresa instantei pentru nerespectarea clauzelor de catre cealalta parte.

2. Contractul de vanzare. Asa cum am precizat deja, se acorda un rol important fazei de negociere si orice clauza, cu respectarea legii si cu acordul partilor, poate fi trecuta in contractul de vanzare.

Acte necesare pentru incheierea contractului de vanzare:

– actele de identitate ale partilor
– certificate de casatorie(daca este cazul)
– actele de proprietate
– documentatia cadastrala(obligatorie)
– intabularea
– certificat de atestare fiscala
– adeverinta de la asociatia de proprietari
– ultimile facturi si chitante de la utilitati
– certificatul de performanta energetica(acesta poate lipsi in cazul in care partile precizeaza acest aspect in contract)
– procura de semnare acolo unde este cazul.

Sursa: www.imobiliare.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Obligatiile chiriasilor conform noului Cod Civil!

La sfarsitul anului 2011, a intrat in vigoare Noul Cod Civil al Romaniei, care prevede printre altele si unele reglementari in ceea ce priveste inchirierea locuintelor, respectiv drepturi si obligatii ale chiriasilor. Chiria se plateste in avans! In functie de durata contractului de inchiriere, chiria se plateste in avans dupa cum urmeaza: -in cazul ca chiriei pe o singura luna,[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Ce reprezinta schimbul imobiliar?

O stire din ultima perioada ne anunta ca schimburile imobiliare sunt din nou la moda, in conditiile in care sunt oameni care nu mai pot sa-si plateasca ratele la banca pentru locuinta achizitionata, preferand astfel sa o schimbe cu una mai mica. Noi consideram ca nu este vorba de o moda ci doar de o optiune. Multi vad in schimbul[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Dictionar imobiliar (II)

Continuam azi demersul inceput saptamana trecuta, cu o lista de cativa termeni din lumea imobiliara, de data aceasta cu termeni tehnici, de natura juridica. antecontract(de vanzare-cumparare)- un act, o conventie prin care vanzatorul si cumparatorul(sau numai una dintre parti) se obliga ca la o data stabilita, sa semneze un contract de vanzare-cumparare. Totodata, acum se negociaza, se stabilesc si se[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.