Yandex.Metrica

Scăderea chiriilor dă semnalul dinamizării pieței

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Prețul chiriilor la apartamente în Cluj-Napoca, în primele săptămâni ale lunii aprilie, dă pieței un binevenit semnal de revenire a activității, prin prețuri mai scăzute, și o creștere corelativă a cererilor.

Începutul lunii martie și debutul situației curente a impactat semnificativ piața imobiliară, și implicit zona de chirii, prin restricțiile specifice de mobilitate, și printr-un sentiment general de precauție și de expectativă. Acest lucru s-a materializat printr-o scădere a cererilor de închirieri, ducând la o medie zilnică  cu până la 70% mai redusă decât perioada similară a anului trecut, cât și față de luna februarie.

Tendința de revenire a fost remarcată de specialiștii Blitz încă de la finalul lunii martie, aceștia notând faptul că proprietarii de apartamente date spre închiriere au reacționat rapid la sfaturile agenților de a arăta mai multă flexibilitate în ceea ce privesc prețurile.

De asemenea, atât proprietarii, cât și potențialii clienți s-au arătat deschiși la vizionări online, pentru a respecta normele actuale de protecție.

Indicele Blitz pentru apartamente de închiriat a scăzut astfel de la 422 în februarie, la 411 euro în martie pentru închirierea unui apartament de 2 camere. Scăderi mai accentuate au fost în cartierul Zorilor, de la 455 la 412 euro/lună, în cartierul Grigorescu, de la 426 la 411 euro/lună. În zona centrală s-a înregistrat o scădere de 31 euro/mp, ajungând prețul chiriei la apartamente de 483 euro.

Primele săptămâni ale lunii aprilie au adus o confirmare a acestui trend, indicele Blitz pentru apartamente de închiriat continuându-și trendul de corecție, până la valoarea de 387 euro. Scăderi mai accentuate s-au remarcat în cartierele Mănăștur, de la 358 la 316 euro, Grigorescu de la 410 la 387 euro, și Iris de la 393 la 359 euro pentru un apartament de închiriat.

Specialiștii Blitz estimează că proprietarii care oferă apartamente de închiriat își vor relaxa în continuare cerințele de preț, pe măsură ce vor remarca faptul că această flexibilitate le va aduce rapid chiriași serioși, care altfel stăteau în expectativă. Acest lucru e facilitat de posibilitatea de a face vizionări online, care ușurează astfel comunicarea și deciziile.

În același timp, cei în căutare de chirii trebuie să fie pregătiți să valorifice perioada, deoarece pot accesa proprietăți care altfel erau inaccesibile ca preț.  Există șansa pentru mulți clienți în căutare de apartamente de închiriat, pregătiți cu informații,  de a găsi oferte care în alte condiții nu ar fi fost pe piață sau ar fi fost mai greu accesibile. De aceea e importantă fructificarea unei ocazii potrivite, atunci când apare.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 luni 0 Comentarii

Revenirea pieței imobiliare, pe fondul flexibilizării prețurilor

Piața imobiliară dă semne clare de revenire, după corecțiile la nivel de volum de cereri suferite începând cu a doua jumătate a lunii martie, pe fondul unui optimism moderat cu privire la ridicarea restricțiilor.  Chiriile dau tonul scăderilor de prețuri Principalele evoluții se remarcă la nivel de oferte de apartamente de închiriat, unde indicele Blitz continuă pe trendul de scădere[...]

Citeste mai mult
Acum 2 luni 0 Comentarii

Pe Fondul Relaxării, Piața Imobiliară a Dat Semne de Revigorare în Luna August

În luna august, piața imobiliară a dat semne clare de revigorare, după perioadă de stagnare de la mijlocul verii. Per total, cererile de tranzacționare în Cluj-Napoca au marcat o creștere cu 10% față de luna anterioară, atât pe segmentul vânzărilor, cât mai ales pe cel al închirierilor de apartamente. După prăbușirea volumului de cereri din a doua jumătate a lunii[...]

Citeste mai mult
Acum 8 luni 0 Comentarii

Prețurile sunt nesincronizate cu situația actuală a pieței imobiliare

Prețurile apartamentelor de vânzare  în Cluj-Napoca rămân încă poziționate sus. Indicele Blitz a înregistrat o medie de 1417 euro/mp în luna martie, o ușoară scădere cu 11 euro/mp față de luna februarie, când valoarea marcată a fost 1428 euro/mp.  Dacă întreaga piață se aștepta la o dinamică mai accentuată a prețurilor, la flexibilitate și chiar la scăderi, finalul lunii martie[...]

Citeste mai mult
coming back soon