Yandex.Metrica

Scad chiriile la garsoniere

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca piata imobiliara inregistreaza scaderi considerabile in toate sectoarele esentiale.

Garsonierele se inchiriaza, in aceasta ordine de idei, cu preturi foarte mici, proprietarii fiind obligati de circumstantele economice sa intre pe piata cu oferte cel putin modeste.

In contextul in care cetatenii romani prefera sa astepte vremuri mai stabile, incercarile proprietarilor de a se adapta scazand drastic preturile au sanse aproape nule de reusita.

Bloombiz.ro ne informeaza ca cele mai mari scaderi de preturi la garsoniere au fost inregistrate in Brasov si Timisoara, unde sumele solicitate au scazut cu 11,4%, si respectiv cu 8,4%.

„Anul acesta nu au de unde sa creasca chiriile, pentru ca nici preturile proprietatilor nu sunt in crestere. Abia in 2012, cand economia va intra pe un trend crescator si oamenii vor simti efectiv acest plus, este de asteptat ca tarifele de inchiriere sa urce cu 5-10%”, a declarat pentru Gandul Adrian Crivii, directorul general al companiei de evaluare Darian DRS.

Se pare ca Bucurestiul este singurul spatiu urban in care garsonierele se inchiriaza cu mai mult de 200 euro pe luna, valoarea medie ajungand la 228 euro.

In aceeasi ordine de idei, garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza, in medie, cu nu mai mult de 192 euro pe luna, piata inregistrand o scadere de 14 euro.

Brasovul are cele mai ieftie garsoniere din tara, proprietarii solicitand, in medie, 155 euro pe luna, cu aproximativ 20 de euro mai putin decat anul trecut.

In aceeasi categorie de locuinte inchiriate cu sume cel putin modeste se inscrie si Timisoara, unde se gasesc cele mai ieftine apartamente cu doua camere, media ajungand la 218 euro pe luna, cu aproximativ 11,7% mai putin decat anul trecut.

Sursa: Bloombiz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Piata chiriilor se resimte de pe urma plecarii studentilor in vacanta

Piata chiriilor din centrele universale inregistreaza, in aceasta perioada estivala, o scadere de aproximativ 11%, situatie care, conform analistilor imobiliari, va reveni la un relativ normal odata cu reintoarcerea studentilor din vacanta. In aceasta ordine de idei, garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza, in medie, cu 120 de euro pe luna. In prezent, pe piata exista cu 21% mai multe garsoniere[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Se stabilizeaza piata imobiliara internationala

Iata ca avem cateva motive in plus sa renuntam la scepticism si sa privim viitorul cu mai mult entuziasm. Cei de la Global Property Guide ne informeaza ca piata imobiliara internationala a ajuns, in sfarsit, la o relativa stabilitate tranzactionala. Stirea este de foarte bun augur, in special in contextul in care ultimii ani au fost atat de turbulenti si[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara si economia

In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.