Yandex.Metrica

Sapte mall-uri noi pana la sfarsitul acestui an

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Stim cu totii ca piata de retail din Romania cunoastea un reviriment cu totul neasteptat. Specialistii acestui domeniu ne aduc la cunostinta faptul ca tara noastra va intra in perioada imediat urmatoare in topul statelor cu cele mai vaste centre comerciale din Europa Centrala si de Est. Cu alte cuvinte, ne vom mandri cat de curand cu una dintre cele mai pertinente si relevante  “suprafete de retail” de pe batranul continent.

Suntem informati, in aceasta ordine de idei, ca se vor deschide, in aceasta toamna, nu mai putin de 7 centre comerciale cu o suprafata inchiriabila de 300.000 mp, orasele care vor gazdui proiectele fiind Arad, Oradea, Craiova, Constanta, Iasi, Botosani si Bucuresti.

Astfel, cele mai mari centre comerciale vor fi deschise in Craiova, Constansa si Iasi, in timp ce in Bucuresti va fi deschisa prima etapa a parcului Colosseum de pe Soseaua Chitilei, respectiv magazinele Leroy Merlin si Carrefour.

In conditiile in care piata de retail a cunoscut, in ultimii ani, un mare numar de insolvente si/sau falimente, dezvoltatorii care-au supravietuit si care merg inainte cu proiectele de construire de malluri se concentreza pe procesul de preinchiriere, astfel ca majoritatea proiectelor propuse pentru toamna acestui an au deja spatiile ocupate in proporţie de 80-90% de catre retaileri puternici precum Auchan, Carrefour, Cora, Inditex, H&M sau C&A.

In Arad sau Oradea, unde vor fi deschise mall-urile Galleria si Oradea Shopping City, competitia va fi acerba, in conditiile in care in aceste orase exista deja proiecte comerciale. Constanta si Iasi sunt considerate, dupa Bucuresti, doua dintre cele mai bune orase pentru mall-uri, astfel ca dezvoltarea noilor proiecte Maritimo si Palas nu este surprinzatoare.

Prin intermediul mall-urilor din Romania sunt vandute, in prezent, produse de circa doua-trei miliarde anual, in timp ce veniturile din chirii ale proprietarilor depasesc 300 de milioane de euro.

O serie de mall-uri care ar urma sa fie deschise pana la sfarsitul acestui an au deja liste de chiriasi pe care in perioada de boom imobiliar nu ar fi reusit sa le realizeze, tinand cont ca gigantii din retailul vestimentar Inditex, H&M, C&A sau New Yorker fie nu erau la fel de agresivi in expansiune la acea vreme din cauza chiriilor ridicate, fie nici nu erau inca prezenti pe piata locala.

Sura: Ziarul Financiar

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Iulius Group pierde prima pozitie in clasamentul celor mai mari proprietari de centre comerciale din Romania

Suntem informati ca piata de retail va inregistra o crestere notabila in perioada imediat urmatoare. Cu alte cuvinte, investitorii interesati de acest sector lucrativ au demarat deja proiecte mult mai imbitioase decat anului trecut, iar cei care au ajuns cu lucrarile aproape de final ne-au adus la cunostinta ca aceasta toamna se va remarca prin multele si spectaculoasele inaugurari de[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Prognoza: 20 de centre comerciale in doar 2 ani

Ni s-a adus recent la cunostinta ca Romania va avea in viitorul nu foarte indepartat cea mai mare suprafata de mall-uri din Europa Centrala si de Est. Astfel, specialistii acestui sector estimeaza ca numarul centrelor comerciale va creste, in urmatorii doi ani, de la 68, cate activeaza acum in tara noastra, la 88. In ciuda faptului ca investitorii straini se[...]

Citeste mai mult
coming back soon