Yandex.Metrica

S-au aprobat 3.652 dosare de subvenţii pentru Casa Verde

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Încurajaţi de ajutorul de la stat, mii de proprietari de locuinţe şi-au instalat sisteme ecologice de încălzire, în această lună.

Sunt considerate sisteme ecologice de încălzire cele pe bază de panouri solare, peleţi sau pompe de căldură, iar subvenţia de la stat este cuprinsă între 3.000 şi 8.000 lei, în funcţie de tipul acesteia.

Proprietarii de case care îşi montează un sistem pe bază de peleţi primesc 3.000 lei, cei care aleg panourile solare 6.000 lei, iar cei care vor centrale cu pompe de căldură 8.000 lei, acestea fiind de altfel şi cele mai scumpe pe piaţă.

“Programul Casa Verde a început cu dreptul având în vedere că, după numai două săptămâni de la startul acestuia, au fost depuse 3.652 de dosare în valoare de 22 milioane lei”, a declarat László Borbély, ministru al Mediului şi Pădurilor. Şi este mult, ţinînd cont că pe tot anul 2010 a fost prevăzut un buget de 110 milioane de lei, pentru acest program de subvenţii.

„Procedura de întocmire a dosarului este extrem de simplă iar cetăţenii îşi pot alege singuri firma cu care să execute lucrările. În momentul finalizării lucrărilor, oamenii vin cu factura, copia după contractul de execuţie, procesul verbal de recepţie a lucrării şi certificatul de garanţie a instalaţiei iar noi le dăm banii în funcţie de tipul de centrală instalată. Atenţie însă, sunt eligibile numai cheltuielile efectuate după semnarea contractului de finanţare”, a completat László Borbély .

Ministrul László Borbély a acordat recent un interviu pe tema programului Casa Verde în cadrul emisiunii Casa Perfectă, de la RFI. În cadrul acestuia a explicat unde trebuie să meargă solicitanţii -la sediul judeţean al Asociaţiei de Protecţia Mediului şi ce documente trebuie să prezinte – copii după cartea de identitate, actul de proprietate al casei şi o adeverinţă de la fisc în care să demonstreze că nu au datorii la stat.
Sursa Imopedia

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 5 ani 0 Comentarii

Programul Casa Verde se relanseaza si vine in plus si cu un upgrade!

Ministerul Mediului a anuntat recent reluarea programului Casa Verde atat sub forma sa cunoscuta, cat si sub o varianta noua, imbunatatita: Casa Verde Plus. Astfel vom avea doua programe, ce au acelasi scop: conditii de locuire mai bune, ecologice, sanatoase. Programul Casa Verde ofera finantari persoanelor fizice, juridice, institutiilor publice si unitatilor de cult, pentru sisteme ecologice de producere a[...]

Citeste mai mult
Acum 11 ani 0 Comentarii

Cele mai bune credite «Prima casă»

Numai câteva bănci practică la creditele pentru locuinţe garantate de stat marje mai mici decât cele limită impuse de programul guvernamental. Din acest motiv, ofertele sunt aproape identice. Cele mai mici dobânzi la creditele „Prima casă" în euro sunt percepute de Raiffeisen Bank şi Emporiki. Acestea practică marje de 3,5% care se adaugă la indicele EURIBOR la 3 luni. La[...]

Citeste mai mult
Acum 11 ani 0 Comentarii

Peste 5.000 de cereri pentru programul „Casa Verde”

Peste 5.000 de s-au depus în prima lună de la debutul acestuia, banii fiind pregătiţi pentru a fi viraţi beneficiarilor, a anunţat ieri ministrul Mediului, Laszlo Borbely. El a precizat că 500 de contracte vor fi semnate, zilele acestea, pentru programul "Casa Verde", iar solicitanţii vor primi banii după recepţia lucrării. "După o lună, avem 5.315 cereri din toată ţara.[...]

Citeste mai mult
coming back soon