Yandex.Metrica

S-a schimbat schimbarea! Polita facultativa poate tine locul celei obligatorie!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ordinul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor(CSA) a fost anulat in instanta desi, decizia nu este irevocabila. Conform ordinului, proprietarii care aveau polite facultative, erau obligati sa-si faca si polita obligatorie. Drept urmare, avand azi o polita facultativa, care sa includa cele 3 riscuri, cutremur, inundatii si alunecari de teren, este suficient.

“Se suspenda executarea Ordinului CSA 15/2012 si a Normelor privind forma si clauzele cuprinse in contractul de asigurare obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor, numai in ceea ce priveste efectele articolului 7 din Norme. Cu recurs in 5 zile de la comunicare”, se arata in documentele Curtii de Apel.

Decizia are darul de a “redeschide” piata asigurarilor de locuinte, pentru ca atat societatile de asigurari membre ale grupului PAID, cat si cel din afara grupului ( Alianz, Omniasig), au acum posibilitatea de a concura cu produse diverse, lucru absolut benefic proprietarilor de locuinte. O asigurare facultativa, care, pe langa cele trei riscuri obligatorii, mai cuprinde si altele, cum ar fi incendii de exemplu, la acelasi pret, de 20 de euro pe an, va fi mult mai atractiva decat asigurarea obligatorie clasica. Aceasta decizie a instantei ingroapa asigurarea obligatorie a locuintelor, la numai un an de la lansarea sa. Suntem curiosi cum vor fi amendati cei care nu si-au asigurat locuinta, pentru ca, pe langa baza de date a asiguratilor obligatorii, este nevoie acum si de o baza de date a asiguratilor cu asigurari facultative- documente puse la dispozitia primariilor, cele care trebuie sa amendeze si sa colecteze sumele in momentul de fata.

Desi decizia Curtii nu favorizeaza societatile de asigurari membre ale grupului Paid, reprezentantii acestuia accepta si, mai mult, sustin aceasta decizie:

“Speram ca in cel mai scurt timp sa nu mai fie nevoie de incheierea a doua polite- obligatorie si facultativa, si sa implementam un sistem care sa permita acoperirea riscurilor obligatorii si a celor suplimentare pe o singura polita de asigurare”, a declarat Aurelia Cristea, directorul general al PAID.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

E sigur! Asigurarea locuintelor revine la varianta initiala

Dupa ce in urma cu o luna de zile s-a suspendat in instanta Ordinul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor(CSA), care obliga proprietarii de locuinte sa-si asigure locuinta prin intermediul unei asigurari obligatorii, indiferent daca au sau nu o asigurare facultativa, CSA nu a depus recurs impotriva sentintei. Drept urmare, proprietarii de locuinte din Romania pot opta pentru o polita obligatorie,[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cei care nu si-au asigurat locuintele vor fi amendati incepand cu data de 5 august 2011

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Tomescu, a declarat recent ca autoritatile locale vor putea purcede la amendarea proprietarilor care nu au incheiat polita de asigurare obligatorie a locuintei din 5 august 2011. Angela Tomescu a mai declarat ca legea va fi pusa in aplicare indiferent de modificarile pe care la vor stabili Executivul sau parlamentarii, adaugand ca[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Asigurarea locuintei mai scumpa din 2013?

Dupa un an 2012 plin de modificari si reveniri pe piata asigurarilor de locuinte, anul viitor va aduce scumpiri ale politelor. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a emis o norma prin care obliga asiguratorii sa-si creeze, incepand de anul viitor, rezerve mai mari pentru a avea fonduri suficiente pentru despagubiri in cazul producerii unui eveniment major. Se considera ca Romania[...]

Citeste mai mult
coming back soon