Yandex.Metrica

S-a publicat noua grila a notarilor valabila pentru anul 2012. Vezi ce surprize ii asteapta pe clujeni!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Grilele notarilor valabile pentru Bucuresti si pentru cateva judete din sudul tarii au fost publicate pe internet. Surprinzator, pentru prima oara de la declansarea crizei imobiliare, preturile apartamentelor din grila sunt mai mari decat cele din anul precedent!

Grila notarilor este un document, in cadrul caruia se stabilesc preturile minime pentru diferite tipuri de locuinte, raportarile fiind facute pentru fiecare zona in parte. Astfel, criteriile de departajare sunt: anul constructiei, cartierul, numarul de camere, confortul.

Principalele modificari cuprinse in grilele deja publicate, sunt legate de anul constructiilor, in prezent clasificare facandu-se astfel:

-inainte de 1967;

-intre 1968-1977;

-intre 1978-1997;

-intre 1998-2007;

-dupa 2008, cuprinzand aici locuintele noi.

Din punctul nostru de vedere, o clasificare mai aproape de realitate, in ceea ce priveste Clujul(atunci cand va fi publicata grila pe 2012), ar trebui la ultimul tip sa cuprinda constructiile ridicate dupa 2005-2006.

Specialistii imobiliari din Bucuresti au sesizat cresteri fata de grila anului 2011, parerea generala fiind ca se incearca astfel ajustarea grilei publicate anul trecut. Aceasta sanctiona preturile minime de la nivelul anului 2008 cu scaderi de pana la 80%, un adevarat soc pe piata imobiliara. Urmand acest trend, si clujenii se pot astepta la o ajustare in sus fata de grila anului trecut, dar, atentie, grila notarilor nu reprezinta decat un instrument pentru stabilirea preturilor minime si deci, a impozitelor pe tranzactii imobiliare, nu o reflectare a preturilor din piata. Nu inseamna, deci, ca preturile in 2012 vor creste.

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Grila notarilor este depasita de 4 ori de preturile din piata!

Notarii nu reusesc sa se sincronizeze cu preturile rezidentiale In majoritatea zonelor din Bucuresti, valorile de referinta ale notarilor nu se regasesc pe piata tranzactiilor In cazul apartamentelor, notariatele supraevalueaza cu pana la 30% Plafoanele minime stabilite de came­rele notarilor publici in cazul tran­zactiilor cu locuinte pot creste in mod artificial costurile birocratice ale unei tranzactii (impozite, taxe, onorariu etc.)[...]

Citeste mai mult