Yandex.Metrica

S-a lansat programul “Casa Verde”

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Administratia Fondului pentru Mediu a lansat ieri cea de-a doua editie a Programului Casa Verde.

Cei care s-au saturat sa plateasca sume deloc neglijabile furnizorilor de energie pot solicita bani de la stat pentru a-si monta sisteme de incalzire care functioneaza pe baza de energie regenerabila. De ofertele acestui proiect eco pot beneficia atat cei ca isi construiesc acum o casa, cat si cei care vor, pur si simplu, sa-si inlocuiasca sistemele standard cu cele eminamente „verzi”.

Imopedia.ro ne informeaza ca bugetul acestei editii a Programului Casa Verde se ridica la aproximativ 25 miliarde de euro, suma alocata fiecarui judet in functie de numarul locuitorilor.

“Bugetul alocat Programului, pentru anul 2011, este de 100 de milioane lei, fiind distribuit la nivelul fiecarui judet in functie de numarul de locuitori al acestuia. Incepand cu data de 1 iunie, persoanele fizice isi pot depune dosarele de finantare nerambursabila la agentiile judetene de mediu din localitatile unde domiciliaza”, se arata intr-un comunicat emis marti de Ministerul Mediului si Padurilor.

Spre deosebire de programul guvernamental Prima Casa, acest proiect eco triaza potentialii clienti cu o infinit mai mica exigenta, solicitantul fiind obligat sa indeplineasca o serie de conditii de bun simt.

Acesta trebuie sa fie persoana fizica cu domiciliul pe teritoriul Romaniei, sa nu aiba restante la stat sau la bugetele locale, sa fie proprietar sau coproprietar al imobilului unde se implementeaza proiectul, si, nu in ultimul rand, imobilul trebuie sa nu fie obiectul unui litigiu, al unei revendicari sau exproprieri in curs de solutionare.

Conform comunicatului emis de Ministerul Mediului si Padurilor, sumele fixe se aloca astfel:

Pana la 6000 lei pentru instalarea panourilor solare

– Pana la 8000 lei pentru instalarea pompelor de caldura

– Pana la 6000 lei pentru o instalatie de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice resturi si deseuri vegetale, agricole si forestiere.

Programul Casa Verde va castiga teren pe masura ce dezvoltatorii imobiliari vor intelege ca solutiile energetice eco sunt de viitor si ca nu mai are sens sa persiste in moduri desuete de gandire.

Preocuparea investitorilor pentru cladirile verzi incepe sa se manifeste si in Romania. Chiar daca investitorii locali nu au o prea mare experienta in acest domeniu de factura eco, dorinta de a fi in pas cu noile trenduri este mult prea puternica pentru a fi ignorata.

Cei care cocheteaza cu ideea de a investi mai mult in cladirile verzi incep sa inteleaga faptul ca, pe termen lung, mentenanta scazuta le va aduce beneficii financiare considerabile.

Desi cladirile verzi implica niste costuri de productie mai mari decat in cazul imobilelor standard, avantajele pe care le implica, pe termen lung, sunt suficiente pentru a anula orice indoiala investitionala.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Mai multe detalii despre programul "Casa Verde"

Suntem informati ca in cele doua zile de cand s-a lansat cea de-a doua editie a programului Casa Verde, nu mai putin de 4.400 de romani si-au depus dosarele pentru a li se acorda bani pentru efientizarea eco-termica. Suma totala alocata acestui proiect este de 100 de milioane de lei. Cei care vor sa primeasca bani pentru a-si eficientiza sistemele[...]

Citeste mai mult
Acum 3 ani 0 Comentarii

Programul Casa Verde se relanseaza si vine in plus si cu un upgrade!

Ministerul Mediului a anuntat recent reluarea programului Casa Verde atat sub forma sa cunoscuta, cat si sub o varianta noua, imbunatatita: Casa Verde Plus. Astfel vom avea doua programe, ce au acelasi scop: conditii de locuire mai bune, ecologice, sanatoase. Programul Casa Verde ofera finantari persoanelor fizice, juridice, institutiilor publice si unitatilor de cult, pentru sisteme ecologice de producere a[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Prima Casa 5, va fi sau nu va fi?

Aceasta este intrebarea ce sta pe buzele tuturor: cumparatori, bancheri, agentii imobiliare. Ce se va intampla dupa cu programul Prima Casa in 2013? Sunt foarte multi oameni care-si doresc o locuinta, dar care, pana in prezent, desi au trecut 3 etape din Prima Casa si urmeaza sa se incheie si a patra, inca nu au accesat acest tip de credit.[...]

Citeste mai mult