Yandex.Metrica

S-a dat startul programului “Prima Casa 4”

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca programul Prima Casa 4 a fost, in sfarsit, demarat.

Desi Radu Gratian Ghetea a declarat recent ca CEC Bank va fi prima institutie financiara care va acorda credite ipotecare in cadrul proiectului guvernamental, se pare ca reprezentantii BCR-ului au fost mai operativi, Cornel Cojocaru, directorul executiv al Directiei de Comunicare BCR, informandu-ne ca primele dosare vor putea fi depuse incepand de maine.

Conform declaratiilor oficiale, BCR-ul nu a operat modificari majore in structura de creditare. In ciuda faptului ca statul a decis sa garanteze doar 50% din sumele acordate, normele interne au ramas aproximativ aceleasi, modificandu-se doar plafonul. Astfel, BCR-ul va acorda credite ipotecare de un miliard de euro, pastrand, conform exigentelor guvernamentale, avansul de doar 5%.

Suntem, de asemenea, informati ca sistemul va fi implementat abia maine, ceea ce inseamna ca solicitantii sunt nevoiti sa astepte inca o zi pentru a purcede la tratativele cu institutia financiara.

Se lucreaza inca la parametrizarea sistemului, dar de maine vom putea accepta dosare.“, a declarat un reprezentant BCR.

O alta modificare operata de aceasta institutie financiara tine de conditiile preferentiale concepute pentru clientii cu o vechime de cel putin 6 luni in BCR.

BCR vine cu o dobanda formata din EURIBOR la 3 luni plus o marja de 3,75% pentru clientii cu istoric si o marja de 3,95% pentru clientii fara istoric“, a declarat Corneliu Cojocaru.

Reprezentantii BCR sunt de parere ca plafonul de 1 miliard de euro va ajunge pana in 2013.

Cei care vor un credit Prima Casa 4 vor fi obligati sa plateasca un comision de 0,49% catre Fondul de Garantare pentru IMM-uri, comisionul de rambursare ramanand in continuare nul.

In ceea ce priveste restul bancilor care si-au anuntat intentie a de participa la acest proiect guvernamental, reprezenantii FNG au declarat ca institutiile financiare cu pricina trebuie doar sa semneze protocolul de colaborare:

Din punctul nostru de vedere, creditarea pentru Prima Casa poate sa inceapa. Protocoalele de colaborare cu Fondul National de Garantare au fost trimise catre toate bancile care si-au exprimat dorinta de a participa la programul Prima Casa 4. Ramane sa vedem cand le vor semna si celelalte banci.”

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

CEC Bank acorda primele credite peste 4 saptamani

Programul Prima Casa 4 s-a dovedit a fi mult mai problematic decat s-a crezut initial. Cu toate ca decizia statului de a garanta doar 50% din creditele acordate a generat animozitati in mai toate sectoarele adiacente, bancile au accepat noile conditiile impuse guvernamental si au demarat procesul de revizuire a normelor interne. Cu toate acestea, am fost informati acum cateva[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Millennium Bank acorda credite prin programul "Prima Casa 4"

Suntem informati, via Imopedia.ro, ca Millennium Bank acorda, incepand de astazi, credite ipotecare prin intermediul programului Prima Casa 4, numarul institutiilor financiare participante ridicandu-se, astfel, la 5. Se pare ca plafonul alocat de Millennium este de 50 milioane de euro, suma egala cu imprumuturile totale acordate in primele trei editii ale proiectului guvernamental. "Clientii pot beneficia de credite Prima Casa[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Prima Casa 4 se pregateste de start

Conventia privind implementarea programului Prima Casa 4 a fost aprobata de Ministerul Finantelor Publice si de cel al Economiei, protocolul – cadru a fost publicat in Monitorul Oficial, iar nu mai putin de 11 banci si-au exprimat insistent intentia de a participa la acest proiect guvernamental. Startul mult-asteptatului si mult-controversatului program Prima Casa 4 va fi dat imediat de protocolul[...]

Citeste mai mult
coming back soon