Yandex.Metrica

Romanii vor locuinte noi, ieftine si bune!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Un studiu dat recent publicitatii releva faptul ca marea majoritate a romanilor isi doresc sa achizitioneze locuinte noi, de calitate superioara si, daca se poate, la cele mai mici preturi. Ne-am permite sa completam acest sir cu suprafete mari si zone bune. Asta nu inseamna ca semnalul dat de acest studiu nu este unul pozitiv, din contra! Desi traversam o perioada de criza, in care accesul la sursele de finantare este dificil, iata ca, ideea unei locuinte proprii nu a fost abandonata.

“Din informatiile obtinute prin studiile realizate de companie, se observa clar ca romanii isi doresc in continuare o locuinta noua. Exista insa anumite piedici, precum creditarea, care stopeaza o mai buna vanzare a apartamentelor”, declara Mauro Lufino, manager general al Promo Seconda.

Studiul realizat furnizeaza cateva procente interesante si vi le prezentam pe scurt in cele ce urmeaza. La intrebarea legata de tipul de locuinta dorit, 64% dintre cei interogati doresc o locuinta noua(construita dupa 2008) iar 36% doresc o locuinta intr-un imobil vechi.

Casa sau apartament? Procentele sunt apropiate: 52% doresc un apartament, 48% doresc o casa. Surprinzator, pana la urma, pentru ca nu se tine seama in studiu de disponibilitatile financiare, ci numai de dorinta de a avea o locuinta in viitorul apropiat.

In ceea ce priveste numarul de camere, marea majoritate a respondentilor declara ca doresc un apartament cu 2-3 camere, pentru care sunt dispusi sa plateasca o suma cat mai mica:

– 59% ar plati maxim 55.000 de euro pentru un apartament nou cu 2-3 camere;
– 27% ar plati 56-60.000 de euro pentru acelasi tip de apartament;
– 11% ar plati chiar 65.000 de euro;
– 3% si-ar permite chiar 70.000 de euro.

Dezechilibrul dintre datele oferite de studiul de mai sus si realitatea din piata contribuie la prelungirea starii de incertitudine, alaturi de lipsa lichiditatilor, accesul precar la creditare, neincrederea care guverneaza piata datorita proiectelor neterminate, etc.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Romanii nu vor sa stea in chirie

Conform unui studiu iVox.ro realizat pentru compania Echypy Contract, un procentaj seminificativ de romani considera ca e mult mai avantajos sa construiasca o casa de la zero decat sa cumpere un apartament. 37,6% dintre respondenti prefera, astfel, sa investeasca timp si bani pentru o locuinta care e a lor si numai a lor, atat juridic cat si estetic. 19,7% dintre[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Cauzele cererii scazute de locuinte

Cererea de locuinte se pastreaza la un nivel scazut iar specialistii de pe piata imobiliara au identificat cateva dintre cauzele acestui fapt. In primul rand dezvoltatorii trebuie sa-si reduca pretentiile, oferind locuinte la preturi competitive. Apoi este necesara o crestere a nivelului de trai corelata cu o crestere economica. In fine, reintoarcerea investitorilor in piata va veni odata cu stabilizarea[...]

Citeste mai mult
coming back soon