Yandex.Metrica

Romanii solicita credite ipotecare de la bancile “ieftine”

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform unui sondaj de opinie realizat de reprezentantii BCR in colaborare cu agentia de consultanta Coldwell Banker, cei mai multi romani care solicita credite ipotecare aleg institutiile financiare in functie de costurile impuse, ceea ce inseamna ca reputatia bancii este mai mult sau mai putin relevanta.

Un alt criteriu de selectie este gradul de operativitate al institutiilor financiare, un plus de atractivitate reprezentandu-l si ofertele promotionale.

In contextul in care situatia economica a Romaniei este cel putin lamentabila, e de la sine inteles ca relevanta sau reputatia de pe piata nu reprezinta un criteriu esential in alegerea bancilor.

In aceasta ordine de idei, suntem informati ca peste 45% dintre cei intervievati vor sa apeleze la un credit Prima Casa, aproximativ 36% cauta alte tipuri de credite imobiliare, iar 15% dispun de capitaluri financiare suficient de mari pentru a-si cumpara locuinte cu de la sine putere.

Potrivit studiului, peste 47% dintre romanii care sunt in cautarea unui credit pentru locuinta sunt dispusi sa achite un avans cuprins intre 5% si 10% din valoarea imobilului, in timp ce aproximativ 26% sustin ca nu pot prezenta un avans mai mare de 5%. Doar 5% considera ca ar putea veni cu un avans mai mare de 25%.

Ca tot veni vorba de importanta crescanda a costurilor, suntem informati ca, in ciuda zvonurilor lansat recent, BNR nu a demarat niciun proiect de restrictionare a creditelor in valuta prin fixarea unui avans mai mare.

Orice masura de aceasta factura ar limita creditarea, chiar daca aceasta va fi luată in viitor, cand este de presupus ca veniturile persoanelor vor creste si acestia si-ar putea permite un avans mai ridicat“, a declarat Stefan Coroianu, directorul executiv al diviziei de management al produselor din cadrul BCR, adaugand ca o crestere considerabila a solicitarilor de credite ipotecare poate fi generata doar prin intermediul scaderii avansului.

Sursa: evz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Francul elvetian si creditele ipotecare

Cei care au solicitat credite ipotecare in franci elvetieni sau in yeni japonezi au fost pusi in situatia nefericita de a plati dobanzi lunare de cel putin doua ori mai mari decat in momentul semnarii contractelor. Romania Libera ne informeaza ca institutiile financiare au de recuperat, in franci elvetieni, echivalentul a 3,2 miliarde de euro, astfel ca lovitura a fost[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Evolutia programului "Prima Casa 4" pe piata imobiliara

Programul Prima Casa 4 a debutat cel putin mediocru, cei mai multi si mai relevanti analisti ai pietei imobiliare sustinand ca romanii sunt prea putin interesati de acest proiect guvernamental. In ciuda controverselor nascute in jurul acestei a patra etape a programului de creditare, toate institutiile financiare cu greutate pe piata romaneasca au decis, in cele din urma, sa acorde[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Bancile si programul "Prima Casa 4"

Avand in vedere ca exigentele proceselor de creditare ale bancilor participante la programul Prima Casa 4 au fost impuse de catre autoritatile guvernamentale, este de la sine inteles ca ofertele de pe piata sunt, in linii mari, similare, diferentele esentiale existand la nivel de servicii. Chiar daca preturile si costurile pe care le implica Prima Casa 4 sunt aproape identice[...]

Citeste mai mult