Yandex.Metrica

Romanii scapa, in sfarsit, de supraimpozitare

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Se prea poate ca oficialii guvernamentali sa-si fi vazut, in lumina nemultumirii generale si a violentei colective latente, pierzania iminenta. Sau poate si-au dat seama ca solutiile de criza se pot aplica eficient intr-o tara cu resurse mai consistente si cu o populatie mai prospera. Oricare va fi fost motivul, respectivii oficiali inspaimantati de furia poporului au decis in unanimitate sa renunte la supraimpozitare.

Potrivit Legii 88/2011, persoanele care au in proprietate mai multe cladiri nu vor mai fi obligate, de anul viitor, sa plateasca impardonabilele impozite cu pana la 300% mai mari decat standardul impus de bunul simt.

Detaliile acestei legi au au fost publicate in Monitorul Oficial, urmand ca data de 31 decembrie 2011 sa reprezinte decesul oficial al supraimpozitarii.

Conform declaratiilor oficiale, aceasta solutie a fost conceputa si pusa in practica pentru a scoate Romania din criza, eficienta-i ramanand, cel putin deocamdata, un mare si inscrutabil mister.

Faimoasele si infamele „taxe de solidaritate” au ca scop exclusiv umplerea cuferelor autoritatilor locale, oficialii uitand ca si cuferele noastre sunt la fel de goale.

Persoanele fizice care trebuie sa achite impozitul majorat depun o declaratie speciala la autoritatile administratiei locale unde au domiciliul, dar si acolo unde sunt situate celelalte imobile.

In cazul detinerii a doua sau mai multe cladiri in afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se deter­mina in functie de ordinea in care proprietatile au fost dobandite, asa cum rezulta din documentele ce atesta calitatea de proprietar.

In acest moment, actualii proprietari platesc impozit majorat dupa cum ur­meaza: 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, 150% pentru a doua cladire, 300% pentru a treia cladire si urmatoarele.

Sursa: Financiarul.com

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Implicarea statului in treburile pietei imobiliare este nociva

Dupa o scurta si irelevanta pauza, specialistii pietei imobiliare isi reiau activitatea de subminare a oficialilor guvernamentali. Astfel, eminentele cenusii ale acestui sector instabil revin pe scena publica incercand sa ne explice in ce masura implicarea statului in treburile imobiliare este inoperanta si chiar nociva. Conform declaratiilor vechi si nu foarte vechi, cei care ne conduc ar trebui sa permita[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Tiriac investeste in terenuri agricole!

Omul de afaceri Ion Tiriac, dupa o perioada de liniste si de analiza a situatiei post-criza, a hotarat ca ar fi o miscare inteligenta sa activeze si in alte domenii, cum ar fi agricultura, IT-ul si energia regenerabila. Astfel, el si-a anuntat intentia de a achizitiona terenuri agricole si, in acelasi timp, de a dezvolta un proiect in agricultura in[...]

Citeste mai mult
coming back soon