Yandex.Metrica

Romanii nu vor sa stea in chirie

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform unui studiu iVox.ro realizat pentru compania Echypy Contract, un procentaj seminificativ de romani considera ca e mult mai avantajos sa construiasca o casa de la zero decat sa cumpere un apartament. 37,6% dintre respondenti prefera, astfel, sa investeasca timp si bani pentru o locuinta care e a lor si numai a lor, atat juridic cat si estetic. 19,7% dintre cei chestionati vor insa un apartament, de notat fiind faptul ca-l vor doar in imobilele noi.

Se pare ca potentialii proprietari prefera sa-si ridice casele de la a la z fiindca le ofera sansa de a le concepe asa cum vor (72%), si libertatea de a alege materialele de constructie (42%). Mai mult decat atat, un argument solid pentru aceasta solutie este raportul calitate-pret mult mai bun decat in cazul achizitionarii unui apartament (41%).

Pe de alta parte, cei care intentioneaza sa cumpere apartamente isi motiveaza optiunea prin durata mai mica de stabilire a domiciliului (58,7%), si prin cheltuielie mult reduse fata de cele necesare pentru intretinerea unei case (20,4%).

56% dintre cei chestionati vor o locuinta amplasata in oras, iar 35% prefera zonele limitrofe. Cifrele cu adevarat interesante sunt cele inregistrate in urma intrebarilor legate de modalitatile de plata. Astfel, 80% dintre respondenti prefera sa faca un credit bancar, fata de doar 20% care nu au nimic impotriva in a sta in chirie. Cei care ar opta pentru respectivele credite sustin ca motivul esential tine de faptul ca astfel ar deveni proprietarii locuintei (65,3%).

Cei mai multi dintre respondenti au declarat ca intentioneaza sa cumpere locuinte in urmatorii 5 ani. Cu toate acestea, impedimentul unei achizitionari imediate este in principiu lipsa de capital. 17,8% si-ar permite o locuinta la periferia orasului, 16,3% ar putea investi intr-o locuinta amplasata intr-un cartier cu imobile vechi, 14,8% au resursele financiare pentru a cumpara o locuinta in zonele marginase, iar 4,2 % dintre cei chestionati ar dispune de sume suficient de mari pentru a achizitiona o locuinta in centrul orasului.

In ceea ce priveste sumele implicate in eventualele tranzactii, sondajul, preluat de la publicatia online www.wall-street.ro, releva faptul ca cei mai multi dintre respondenti dispun de un capital de maximum 50.000 de euro pentru o locuinta situata in oras. 8% dintre cei chestionati ar fi dispusi sa plateasca un minimum de 70.000 de euro. 56% dintre cei intervievati sustin ca nu sunt dispusi sa plateasca mai mult de 40.000 de euro pentru o locuinta amplasata intr-o zona limitrofa.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Romanii investesc in imobiliare

Cei care considera ca piata imobiliara e departe de a fi pe drumul cel bun sunt pusi pe zi ce trece in fata unei realitati contrare. Diversele statistici care iau pulsul economic in mod periodic livreaza date si concluzii numerice din ce in ce mai pozitive. Se pare ca lucrurile se indreapta, dificultatile financiare acute sunt depasite, iar viitorul prinde[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

De ce scad preturile terenurilor

Piata terenurilor din Romania trece printr-o perioada ambigua. Desi preturile au scazut cu pana la 90% de la inceputul crizei economice, numarul celor care vor sa incheie contracte este atat de mic incat nici macar nu merita amintit. Specialistii si expertii de toate orientarile profesionale ne informeaza ca preturile terenurilor vor continua sa scada intr-un ritm constant, ceea ce nu[...]

Citeste mai mult
coming back soon