Yandex.Metrica

Romanii nu mai investesc in constructii

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In ciuda faptului ca eminentele cenusii sustin ca piata imobiliara a ajuns, in sfarsit, la un echilibru relativ stabil, viitorul urmand a fi unul al suisului constant si consistent, datele statistice livrate in mod periodic contrazic astfel de predictii optimiste.

Suntem informati, astfel, ca piata constructiilor nu o duce prea bine. Conform unui studiu efectuat de reprezentantii Institutului National de Statistica (INS), in primele cinci luni ale acestui an s-au eliberat cu 3,3 % mai putine autorizatii de construire decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Aceste cifre, desi raportate la dinamica nationala a acestui sector, nu dau seama in mod absolut de „realitatile” regionale. Unele zone au inregistrat scaderi dramatice, in timp ce altele au cunoscut o oarecare augmentare a solicitarilor de autorizatii de construire. Picajul reprezinta, in consecinta, o directie „medie” pe care acest segment pare s-o ia in ultima vreme.

Datele culese de INS sunt, in aceasta ordine de idei urmatoarele:

 • Centru -277 de autorizaţii mai puţin
 • Sud-Muntenia -260 de autorizaţii în minus
 • Nord-Vest -166 de autorizaţii mai mult
 • Bucureşti-Ilfov -129 de autorizaţii în plus
 • Sud-Est -doar 33 de autorizaţii mai mult

Situatia nu este, insa, atat de dramatica precum pare la prima vedere. Fata de luna aprilie a acestui an, piata constructiilor a inregistrat o oarecare crestere, iar in luma mai au fost solicitate cu aproximativ 7% mai multe autorizatii decat in aceeasi luna a anului 2010.

 • Sud-Muntenia – 237 de autorizaţii în plus
 • Nord-Est – 219 de autorizaţii mai mult
 • Sud-Est – 175 de autorizaţii în plus
 • Bucureşti-Ilfov – 167 de autorizaţii mai mult

In ceea ce priveste raportul dintre activitatea acestui sector in luna mai a acestui an si luna mai a anului trecut, cifrele arata astfel :

 • Nord-Vest – 128 de autorizaţii în plus
 • Bucureşti-Ilfov – 78 de autorizaţii mai mult
 • Sud-Est – 68 de autorizaţii în plus
 • Centru – 43 de autorizaţii mai mult
 • Sud-Muntenia, Nord-Est, Sud-Vest Oltenia şi Vest – s-au înregistrat scăderi

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata constructiilor inregistreaza scaderi deloc neglijabile

In ciuda faptului ca eminentele cenusii sustin ca piata imobiliara a ajuns, in sfarsit, la un echilibru relativ stabil, viitorul urmand a fi unul al suisului constant si consistent, datele statistice livrate in mod periodic contrazic astfel de predictii optimiste. Suntem informati, astfel, ca piata constructiilor nu o duce prea bine. Conform unui studiu efectuat de reprezentantii Institutului National de[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Piata constructiilor ne ofera motive de ingrijorare

Conform unui comunicat de presa transmis recent de Institutul National de Statistica, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 4,7% in primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similara din 2010. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-8,1%) si la lucrarile[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Piata constructiilor in 2011

In ciuda faptului ca eminentele cenusii sustin ca piata imobiliara a ajuns, in sfarsit, la un echilibru relativ stabil, viitorul urmand a fi unul al suisului constant si consistent, datele statistice livrate in mod periodic contrazic astfel de predictii optimiste. Suntem informati, astfel, ca piata constructiilor nu o duce prea bine. Conform celui mai recent raport efectuat si livrat de[...]

Citeste mai mult
coming back soon