Yandex.Metrica

Romanii nu investesc in locuinte noi

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Romania este in plina recesiune. Sau daca nu in plina recesiune, cel putin intr-o recesiune a recesiunii. De fapt. Romania nu mai este in recesiune. Romania este acum in convalescenta. Recesiunea a trecut. Romania este pe drumul cel bun.

Iata ce intelegem noi din declaratiile contradictorii ale expertilor de toate facturile.

Romania este si nu este in recesiune. Romania isi revine mai mult sau mai putin. Investitorii sunt si nu sunt interesati de piata locala. Sectorul imobiliar este si nu este stabil.

In contextul in care analistii nu sunt sau nu pot fi de-acord in ceea ce priveste starea economica a Romaniei, statisticile si rapoartele obiective sunt mai mult decat binevenite. Intr-o perioada in care prolifereaza nesiguranta si incertitudinea, datele concrete ofera singurele concluzii pertinente.

In aceasta ordine de idei, un sondaj de opinie realizat de ISRA Center Marketing Research ne informeaza ca doar 13% dintre romanii din mediul urban intentioneaza sa cumpere o locuinta in urmatoarele 12 luni. Ce intelegem noi din aceste cifre? Ca romanii nu vor sa riste. Criza economica, anulata au ba de specialistii de toate orientarile profesionale, continua sa influenteze dinamica tranzactionala. Adevarul este ca piata imobiliara se resimte.

Suntem informati ca procentul proprietarilor de locuinte creste odata cu varsta, tinerii pana in 34 de ani fiind, in principiu, bravi locatari in casele altora. Persoanele cu varste intre 50 si 65 de ani au aparatamente pe numele lor in proportie de 90%.

In general, detinerea unei locuinte se dovedeste a nu fi influentata considerabil de alte variabile demografice (ex. venit, marimea localitatii sau regiune) asa cum este influentat de varsta. Doar romanii din regiunea Moldova detin o locuinta persoanala intr-o masura relativ mai mică – 58%, comparativ cu media de 69% la nivel national“, se mentioneaza in studiul celor de la ISRA.

Se pare ca doar 7% dintre cei intervievati intentioneaza sa solicite un credit bancar pentru a achizitiona o locuinta.

Situatia este, dupa cum bine observati, cu adevarat dramatica. Romania are nevoie de o resuscitare economica reala, nu de judecati de valoare si de analize mai mult sau mai putin optimiste.

Studiul celor de la ISRA Center Marketing Research a fost realizat pe un esantion de 1.108 respondenti, reprezentativ pentru populatia din zona urbana, cu varsta intre 20 si 60 de ani.

Sursa: Mediafax.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Ce se mai intampla cu piata imobiliara din Romania

In ciuda faptului ca piata imobiliara nu mai este, daca e sa creditam miriadele de experti optimisti, in starea deplorabila in care-a fost in ultimii doi-trei ani, romanii se dovedesc a fi precauti si prefera sa astepte vremuri mai stabile pentru a investi in locuinte noi. Suntem informati, via Imopedia.ro, ca s-au inregistrat, in luna aprilie a acestui an, cu[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Ce se mai intampla cu piata constructiilor din Romania

Piata imobiliara este, prin definitie, complexa si pluriforma. In caz de recesiune, insa, piata imobiliara devine atat de imposibil de complexa si de pluriforma incat analizele definitive cad, inevitabil, sub incidenta efemerului. Suntem pusi in situatia problematica de a lansa judecati de valoare in contextul in care, deocamdata, nimic nu este sigur. Stim, in linii mari, ca preturile apartamentelor sunt[...]

Citeste mai mult
coming back soon