Yandex.Metrica

Romanii isi construiesc singuri casele

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform unui studiu realizat de compania Weinerberger, nu mai putin de 55% dintre romanii care purced la construirea de case considera ca decizia referitoare la materialele implicate in procesul de ridicare a locuintei trebuie sa le apartina in totalitate.

In contextul in care caramida, de exemplu, reprezinta aproximativ 5% din valoarea unei constructii la cheie, nu este de mirare ca cetatenii romani aleg materialele cele mai ieftine, in ciuda eventualelor sugestii venite din partea firmelor contractate.

Astfel, o casa la rosu din caramida se poate construi cu investitii relativ mici, urmand ca mare parte din investitie sa fie reprezentata de alte materiale necesare pentru finisaje, termoizolatii sau pentru acoperis.

Peste 50% dintre ei spun ca ar prefera sa faca o casa de la zero, decat sa cumpere o casa gata construita sau la rosu. In plus, romanii din nordul tarii isi doresc o casa pentru placerea de a avea o gradina, in vreme ce romanii din regiunea sudica a tarii vor casa pe pamant pentru a elimina problemele cu vecinii de bloc“, potrivit unui comunicat emis joi de companie.

In Romania se construiesc in medie circa doua case noi pe an la mia de locuitori, in vreme ce media europeana este de minim 3,5 case noi pe an la mia de locuitori.

Consideram ca piata are de fapt un potential foarte mare, desi a trecut printr-o perioada in care s-a construit mai putin“, a declarat Daniel Catanas, Member of the Board Sales&Marketing Wienerberger Romania.

Potrivit studiului, peste 90% din romanii din nord-vestul tarii prefera o casa construita de ei in locul uneia deja ridicate, in vreme ce in sud sunt oarecum mai atrasi de ideea de a achizitiona o casa la rosu, pe care sa o personalizeze, fiind foarte interesati de finisaje.

Totodata, in ultimul timp, scaderile de pret inregistrate pe piata materialelor de constructii au facut ca pretul unei case noi pe pamant sa se apropie tot mai mult de costul unui apartament de bloc.

Noi am calculat cu foarte mare precizie consumul de caramida si am constatat ca aceasta reprezinta maximum 5% din costul unei case la cheie, in functie de tipul de caramida ales, un procent foarte mic comparativ cu totalul costurilor realizarii unei case“, a precizat directorul de marketing si comunicare al Wienerberger Romania, Cristina Osiescu.

Caracteristicile cele mai importante in alegerea caramizii sunt durabilitatea pe care o confera unei constructii, aspect mentionat de 53,3% dintre respondenti, si pretul corect comparativ cu calitatea produsului.

Studiul companiei Wienerberger a fost realizat pe un esantion de 800 respondenti la nivel national, constituit pentru a reflecta profilul consumatorului roman din mediul urban.

Sursa: Bloombiz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Romanii nu vor sa stea in chirie

Conform unui studiu iVox.ro realizat pentru compania Echypy Contract, un procentaj seminificativ de romani considera ca e mult mai avantajos sa construiasca o casa de la zero decat sa cumpere un apartament. 37,6% dintre respondenti prefera, astfel, sa investeasca timp si bani pentru o locuinta care e a lor si numai a lor, atat juridic cat si estetic. 19,7% dintre[...]

Citeste mai mult
coming back soon