Yandex.Metrica

Romanii investesc in piata imobiliara din Austria

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In ciuda faptului ca economia locala este inoperanta iar veniturile cetatenilor sunt lamentabil de mici, interesul romanilor pentru piata imobiliara din Austria este in continua crestere.

Avand in vedere ca proprietatile austriece au fost relativ neafectate de recesiune, preturile fiind mai stabile decat in orice alta tara europeana, nu este de mirare ca ai nostri bravi cetateni investesc in piata imobiliara de peste granite.

Trebuie mentionat, insa, ca romanii care achizitioneaza locuinte in Austria sunt potentati fianciari, cetatenii de rand neavand capitalul monetar necesar tranzactionarii in aceasta tara costisitoare.

Am avut clienti din Romania, Cehia, Polonia sau Rusia. Vorbesc despre oameni care vin aici pentru a-si achizitiona un apartament sau o casa de vacanta. In general, acestia sunt dispusi sa investeasca aceleasi sume ca si austriecii, nu sunt diferente la capitolul acesta. Clientii acestia sunt oameni cu bani, care isi permit sa vina in Austria de trei-patru ori pe an, daca nu mai des, si care detin locuinte de vacanta si in tara lor natala”, declara Matthias Rettenbacher, reprezentant RE/MAX Austria.

Conform spuselor consultantilor imobiliari austrieci, clientii straini se impart in doua categorii – cei care locuiesc in Romania si doresc o casa de vacanta sau o proprietate in care sa investeasca si cei care sunt stabiliti de multi ani in Austria si care isi achizitioneaza o locuinta.

Romanii care s-au stabilit in Austria reprezinta o categorie diferita. Cei mai multi au o situatie financiara foarte buna, unii sunt chiar extrem de realizati. Cel putin cei cu care am lucrat eu sunt foarte instariti si investesc in proprietăți costisitoare. Cu toate acestea, cred ca sunt mai numerosi cei care locuiesc in România, dar isi doresc o locuinta de vacanta aici”, afirma Wilhelm Fetscher, broker/owner in cadrul RE/MAX.

Conform analizelor companiei Mercer Consulting, Viena este in topul oraselor europene cu cel mai inalt nivel de trai, motiv pentru care reprezinta o atractie pentru investitorii din toata lumea. Faptul ca gradul de improprietarire este scazut (sub 20%) sau ca peste 70% din segmentul rezidential este detinut de fonduri de investitii internatinale, nu pare sa tempereze entuziasmul investitorilor romani.

Aproximativ 10% dintre romani sunt extrem de bogati si investesc in proprietati imobiliare in toata Europa, iar Austria nu face exceptie. Cum Viena este un oras deosebit, proprietatile de aici sunt foarte atragatoare. Romanii care isi cumpara o locuinta in Viena au un buget ridicat, astfel ca se orienteaza catre proprietati costisitoare”, spune Wilhelm Fetscher.

Zonele din proximitatea statiunilor turistice sunt atractive pentru pasionatii de sporturi de iarna. In aceasta ordine de idei, suntem informati ca romanii aloca bugete uriase pentru achizitionarea proprietilor exclusiviste.

Cat despre locuintele de vacanta din zone montane, romanii prefera statiuni turistice extrem de apreciate pe plan international, cum ar fi Bad Ischl sau Zell Am See. Acestia aleg cele mai bune proprietati imobiliare, cu un pret pe masura, bineințeles. In general, vorbim despre proprietati de peste 400 mp, al caror pret este de ordinul a cateva milioane de euro”, incheie Fetscher.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


coming back soon