Yandex.Metrica

Romanii investesc in imobiliare

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cei care considera ca piata imobiliara e departe de a fi pe drumul cel bun sunt pusi pe zi ce trece in fata unei realitati contrare. Diversele statistici care iau pulsul economic in mod periodic livreaza date si concluzii numerice din ce in ce mai pozitive. Se pare ca lucrurile se indreapta, dificultatile financiare acute sunt depasite, iar viitorul prinde contur pentru cei care vor sa investeasca in piata imobiliara.

Conform unui studiu realizat de cei de la Be Igloo (via adevarul.ro) pe un esantion de 3.500 de personane, cu varste intre 30 si 55 de ani, aproximativ 17% din romani vor sa cumpere locuinte in scopuri investitionale. Cei care simt nevoia sa faca obiectii nu trebuie decat sa compare valorile statistice. Vor vedea astfel ca anul trecut doar 7,5% din romani intentionau sa achizitioneze locuinte pentru a le da pe urma in chirie.

Conform predictiilor lui Nimrod Zvik, Managing Partner in cadrul Be Igloo, 2011-le va inregistra o crestere de aproape 30% a tranzactiilor imobiliare cu finalitate investitionala. Cauzele acestei reviviscente sunt majorarea bugetului potentialilor clienti, si documentarea acestora in ceea ce priveste dinamica imobiliara. Cu alte cuvinte, persoanele fizice implicate in procesele de piata sunt in acest an mult mai informate.

Conform aceluiasi studiu, potentialii clienti ai acestui an sunt dispusi sa aloce achizitionarii unei locuinte sume cuprinse intre 60.000 si 80.000 de euro. Cifrele au crescut cu 10%  fata de anul trecut.

Nimrod Zvik a mai declarat ca interesul crescut al clientilor pentru detaliile tehnico-financiare ale pietei imobiliare le ofera o privire de ansamblu “mai solida”, ceea ce face ca strategiile investitionale ale acestora sa fie mai eficiente.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cele mai scumpe locuinte vandute in ultimul an

Cei de la publicatia Gandul au realizat un mic top al celor mai scumpe locuinte achizitionate in ultimul an. Se pare ca pentru o vila din zona Calarasi s-a cerut suma de 1,5 milioane de dolari. Insa, conform declaratiei lui Victor Zaharia, managing partner la Coldwell Banker Opera, compania care a intermedia tranzactia, clientul care s-a ales cu faimoasa vila[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

2012-le va aduce cu sine scaderi considerabile pe piata chiriilor

Conform predictiilor specialistilor imobiliari, scumpirea costurilor de intretinere va genera in mod ineluctabil si o scadere a chiriilor. Avand in vedere ca bugetele romanilor vor fi considerabil afectate de aceste majorari, nu este de mirare ca cei interesati de inchirierea locuintelor vor cauta ofertele cele mai ieftine, motiv pentru care, daca e sa creditam opiniile expertilor in domeniu, proprietarii vor[...]

Citeste mai mult
coming back soon