Yandex.Metrica

Romanii investesc in cladirile verzi

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Preocuparea dezvoltatorilor imobiliari pentru cladirile verzi incepe sa se manifeste si in Romania. Chiar daca investitorii locali nu au o prea mare experienta in acest domeniu de factura eco, dorinta de a fi in pas cu noile trenduri este mult prea puternica pentru a fi ignorata.

Cei care cocheteaza cu ideea de a investi mai mult in cladirile verzi incep sa inteleaga faptul ca, pe termen lung, mentenanta scazuta le va aduce beneficii financiare considerabile.

Desi cladirile verzi implica niste costuri de productie mai mari decat in cazul imobilelor standard, avantajele pe care le implica, pe termen lung, sunt suficiente pentru a anula orice indoiala investitionala.

Totul vine de la a face un produs bun si a civiliza piata. Pentru companiile chiriase, o cladire verde insemna costuri mai mici, iar pentru proprietar, chiar daca implica un cost al constructiei mai ridicat, este un avantaj competitiv: confortul pe care il ofera angajatilor care lucreaza in acea cladire este unul sporit, deci productivitatea acelor angajati va fi mai mare”, a declarat Horatiu Florescu, presedinte si CEO al companiei de consultanta imobiliara The Advisers/Knight Frank.

Conform unui articol publicat de wall-street.ro, tot mai multi dezvoltatori care au achizitionat recent terenuri si care vor sa investeasca in constructia unor cladiri destinate sectorului financiar, solicita, in principiu, certificarile internationale BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), si LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

Avantajul principal al cladirilor verzi consta in costurile reduse de mentenanta:

Sustenabilitate devine cuvantul-cheie in triunghiul proprietar-chirias-investitor: proprietarii vor sa aiba produse bune, chiriasii dau puncte in matricea lor de relocare, iar la un viitor exit, cumparatorii sunt inclinati spre cladiri certificate”, a mai declarat Florescu.

Interesul dezvoltatorilor imobiliari romani pentru cladirile verzi este de foarte bun augur. Pentru a concepe astfel de proiecte cu avantaje pe termen lung, este nevoie de viziune si integritate. Piata locala este parazitata, dupa cum bine stim cu totii, de oportunisti care vor profituri imediate, astfel ca interesul crescand manifestat pentru cladirile verzi reprezinta, in contextul imobiliar actual, un semn de sanatate investitionala.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

S-a lansat programul "Casa Verde"

Administratia Fondului pentru Mediu a lansat ieri cea de-a doua editie a Programului Casa Verde. Cei care s-au saturat sa plateasca sume deloc neglijabile furnizorilor de energie pot solicita bani de la stat pentru a-si monta sisteme de incalzire care functioneaza pe baza de energie regenerabila. De ofertele acestui proiect eco pot beneficia atat cei ca isi construiesc acum o[...]

Citeste mai mult
coming back soon