Yandex.Metrica

Romanii din mediul rural investesc in renovari

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In conditiile in care economia este la pamant iar piata imobiliara este mult prea instabila si imprevizibila pentru gusturile cetatenilor romani, nu este de mirare faptul ca cei multi si prost remunerati renunta la visele de improprietarire si isi fac planuri de reconditionare a locuintelor pe care deja le poseda.

Potrivit unui studiu realizat de BCR Banca pentru Locuinte, aproximativ 80% dintre romanii din mediul rural intentioneaza sa-si renoveze casele in urmatorii cinci ani, interesati fiind de produsele de economisire-creditare in domeniul locativ.

In mediul rural, circa 70% din romanii cu varste intre 20 si 65 ani sunt interesati de un produs de economisire-creditare pentru copii, majoritar cu scopul strangerii unui fond de economii (67%). Aceste rezultate confirma schimbarea de atitudine in comportamentul financiar al romanilor, care se gandesc cu mai multa atentie la viitorul financiar al familiei si mai ales al copiilor, carora incearca sa le ofere un start bun in viata“, a declarat recent Alexandru Ciobanu, presedintele BCR BpL.

In aceasta ordine de idei, suntem informati ca romanii din mediul rural sunt interesati de produsele Bauspar (economisire-creditare pentru domeniul locativ).

Chiar si in conditiile economice actuale, majoritatea romanilor din mediul rural intentioneaza sa economiseasca la fel in cursul urmatoarelor 12 luni (71%), demonstrand ca sunt oamenii gospodari si continuand sa stranga «bani albi pentru zile negre». Pe termen mediu, circa un milion de persoane cu varste intre 20 si 65 ani sunt interesate de contractarea unui produs Bauspar. Consideram ca mediul rural este o oportunitate de distributie a produselor si serviciilor bancare, avand in vedere ca doar 36% din respondenţi folosesc un produs bancar pentru economisire“, a adaugat Ciobanu. ­

Avantajele produselor Bauspar sunt creditul mai ieftin, economisirea regulata, care ofera posibilitatea accesului la creditul locativ, si prima de la stat, de 25% pe an din sumele economisite, dar nu mai mult de 250 euro/ an/deponent.

Creditele BCR BpL asigura finantari in domeniul locativ, precum modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea sau crearea unui avans pentru alte imprumuturi.

BCR BpL este subsidiara a grupului BCR, specializata in economisirea si creditarea domeniului locativ in sistem colectiv. Principalii actionari sunt BCR (actionar majoritar cu 80% din actiuni) si S Bausparkasse der Oesterreichischen Sparkassen, banca specializata in economisire-creditare a grupului Erste (20% din actiuni).

Sursa: Romania Libera

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara si economia

In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Bancile scad costurile de creditare ipotecara si ieftinesc dobanzile

In conditiile in care piata imobiliara este prea putin stabila pentru a reprezenta o optiune investitionala pentru cetatenii romani, nu ne uimeste faptul ca institutiile financiare au purces la modificarea normelor de creditare ipotecara pentru a nu-si pierde clientela. Cu alte cuvinte, trecem printr-o perioada a dobanzilor mici si a costurile de creditare ieftinite intr-un ritm constant. Romanii sunt pusi[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Romanii refuza sa-si asigure locuintele

Romanii sunt prea putin interesati de politele de asigurare obligatorie, fapt regretabil in conditiile in care intarziatii urmeaza sa fie amendati cu sume cuprinse intre 100 si 500 lei. Dupa 15 iulie, data limita impusa de autoritatile statului pentru incheierea asigurarilor, organismele locale au obligatia de a sanctiona persoanele care au omis, din diverse motive, sa plateasca sumele solicitate. In[...]

Citeste mai mult
coming back soon